Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikraksts: ASV varētu atbalstīt Ukrainu Krimas atgūšanā

Pēc diskusijām ar Ukrainas amatpersonām ASV prezidenta Džo Baidena administrācija kļuvusi atvērtāka idejai, ka, neskatoties uz riskiem, Kijivai ir nepieciešams bruņojums, ar kuru iespējams dot triecienus Krievijas okupētajai Krimas pussalai, vēsta laikraksts New York Times (NYT), atsaucoties uz anonīmām ASV amatpersonām.

Kā NYT sacījušas amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas, Baidena administrācija tagad uzskata, ka gadījumā, ja Ukrainas armija saņems visu nepieciešamo Krievijas okupētās pussalas apdraudēšanai, tiks uzlabotas Ukrainas pozīcijas iespējamās sarunās nākotnē.

Abu pušu amatpersonas vedot saruna par ASV piegādāto ieroču, piemēram, raķešu sistēmu HIMARS un kaujas mašīnu "Bradley" izmantošanu uzbrukumiem sauszemes koridoram starp Krimu un Krieviju, kas ir būtisks piegāžu maršruts caur okupēto Melitopoli un Mariupoli, ziņo NYT.

Tomēr, kā NYT atzinušas amatpersonas, Baidens pagaidām nesot gatavs Ukrainai piegādāt tālas darbības rādiusa raķešu sistēmas, kuras Kijivai būtu nepieciešamas, lai uzbruktu krievu pozīcijām Krimā.

Lai gan amatpersonas joprojām brīdina par iespēju, ka Krievijas varētu izmantot taktiskos kodolieročus, ASV amatpersonām ir mazinājušās bažas, ka Krievija tos patiešām izmantos.

Krievijas okupētajā Krimas pussalā ir izvietota Krievijas Melnās jūras flote un desmitiem tūkstoši Krievijas karavīru.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, kas sākās pirms nepilna gada, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir solījis atgūt pussalu. Ukrainas spēki vairākkārt ir veikuši triecienus gaisa un militārajām bāzēm Krimā, cenšoties mazināt Krievijas kaujas spējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits