Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

McDonald's jaunais "veselīgais" dzēriens bērniem satur 12 tējkarotes cukura

Ātrās ēdināšanas giganta McDonald's piedāvātais jaunais veselīgais dzēriens bērniem satur 12 tējkarotes cukura, vēsta laikraksts "The Daily Teleraph".

McDonald's sola, ka jaunais dzēriens Fruitizz būs līdzvērtīgs vienai augļu porcijai no dienā ieteiktajām piecām augļu un dārzeņu porcijām.

Restorāns pēdējos gados cenšas uzlabot bērniem paredzētās ēdienkartes veselīgumu, tā Happy Meal komplektā ieviešot burkānu nūjiņas, augļu iepakojumus, minerālūdeni un organisku pienu ar samazinātu tauku saturu. Taču jaunieviestā bērniem paredzētā veselīgā dzēriena Fruitizz 500 ml porcija satur 200 kalorijas un 49 gramus cukura.

"Šī dzēriena lielā glāze satur vairāk cukura nekā bundžiņā Fanta," norāda Londonas Bupa Kromvela slimnīcas uztura speciāliste Kristīna Mērifīlda.

"Saldinātie dzērieni veicina zobu bojāšanos un izraisa svara pieaugumu. Ūdens ir daudz labāka izvēle un piens ir labs, jo tas satur kalciju un citas minerālvielas," sacīja Mērifīlda.

McDonald's norāda, ka dzērienam nav papildus pievienots cukurs, mākslīgas krāsvielas vai garšas koncentrāti. Fruitizz satur 60% vīnogu, ābolu un aveņu sulas un dabiski gāzētu ūdeni.

"Ir ļoti sarežģīti samazināt kaloriju daudzumu augļu sulā, nepapildinot to ar mākslīgajiem saldinātājiem," sacīja kompānijas pārstāvis.

"Pēdējos trīs gadus mēs esam smagi strādājuši, lai radītu dzirkstošo dzērienu, kas atšķirtos no citiem restorānu piedāvājumiem. Mēs izmēģinājām 80 formulas, lai radītu īsto produktu, kam ir nozīmīga uzturvērtība, kā arī jauna aizraujoša garša," sacīja McDonald's izpilddirektors Džils Makdonalds.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits