Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Protestos ASV pilsētā Luisvilā sašauti septiņi cilvēki

Protestos, kas saistīti ar kādas melnādainas sievietes nāvi policijas reida laikā, Luisvilā sašauti vismaz septiņi cilvēki, šodien paziņojusi ASV policija.

26 gadus vecā neatliekamās palīdzība mediķe Briāna Teilore tika sašauta astoņas reizes narkotiku apkarošanas nodaļas reidā 13.martā. Detektīvi bez iepriekšēja brīdinājuma ielauzās Teilores mājās, lai veiktu kratīšanu aizdomās par šīs adreses saistību ar narkotiku tirdzniecību.

Narkotikas Teilores mājā netika atrastas.

Teilores ģimene šomēnes iesūdzēja policiju tiesā.

Vismaz viena protestos ievainotā cilvēka stāvoklis ir kritisks, atklāja policija, norādot, ka vairākas personas ir aizturētas.

Policijas preses pārstāvis apgalvoja, ka neviens policists protestu laikā nav šāvis no sava dienesta ieroča. Viņš atklāja, ka visi sašautie ir civiliedzīvotāji.

Aptuveni 500 līdz 600 cilvēku ceturtdienas naktī devās gājienā pa Luisvilas centra ielām. Šāvieni atskanēja pusstundu pirms pusnakts, ziņo policija.

Vēlāk protestētāji ierīkoja barikādes pie pilsētas domes, un policisti izmantoja asaru gāzi pret demonstrantiem.

Luisvilas mērs Gregs Fišers tviterī īsi pirms pusnakts aicināja iedzīvotājus saglabāt mieru, kamēr tiek meklēta patiesība un taisnīgums. Viņš norādīja, ka nāk klajā ar šādu aicinājumu Teilores mātes vārdā.

Teilores nāve piesaistījusi visas valsts uzmanību, tāpat kā Ahmuda Arberija lieta Džordžijas štatā un Džordža Floida nāve policijas aizturēšanas laikā Minesotas štatā.

 

 

 

Top komentāri

?
?
No plkst 11 subjekts, kas ražo 80 pročus šī portāla komentu aizgāja gulēt. Firma, modiniet savu darbinieku, mēsli ierūgs! Te jau bija jābūt desmit viņa nikiem.
hmmm
h
Ieroču daudzums sabiedrībā ir evolūcijas katalizators. Palielinās ātrums, ar kādu bezsmadzeņu radījumi paliek bez smadzenēm..
Bruno
B
Tramps jau varēja uz turieni norīkot bumbevdēju eskadriļu un uz sitiena nobināt demokrātiju ,brīvību un mieru.. ASV lien un karo visā pasaulē ..ir laiks viņīem uzrīkot karu pašu zemē---sen jau to pelnījuši--salašņas zeme un salašņu nācija ,kura parazitē uz citu darba augļiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits