Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
"Parādi vēzim velnu!" uzmundrinošā tvītā atbalstu Makeinam paudis eksprezidents Obama

Senatoram Makeinam diagnosticēts agresīvs smadzeņu vēzis

Republikāņu senators Džons Makeins allaž dzīvojis, lai cīnītos, un nu viņam priekšā mūža grūtākā cīņa - tā 20. jūlijā par senatora, kurš vairākkārt vizītēs viesojies arī Latvijā, smago veselības stāvokli raksta CNN. Senatoram diagnosticēts agresīvas formas smadzeņu vēzis.

Makeins savulaik jau uzveicis melanomu, bet nu priekšā cīņa ar to pašu kaiti, kuras dēļ pirms astoņiem gadiem mūžībā aizgāja Makeina draugs un līdzgaitnieks senators Edvards Kenedijs.

80 gadus vecais Makeins pirms nedēļas klīnikā Fīniksā pārcietis operāciju, kuras laikā izņemts asins sarecējums. Izmeklējumi, kas veikti operācijas laikā, apstiprina, ka asins sarecējuma cēlonis ir smadzeņu vēzis - glioblastoma. 

Amerikas Smadzeņu audzēju asociācija glioblastomu raksturo kā "ārkārtīgi agresīvu audzēju, kas veidojas smadzeņu un muguras smadzeņu audos".

Aptuveni četras stundas ilgusī operācija noritējusi veiksmīgi. Makeina birojs ziņo, ka senators pēc operācijas atgūstas neticami ātri. 

Arī pats Makeins, kurš nu atpūšas savās mājās Arizonā, norādīja, ka ar nepacietību gaida, kad varēs atgriezties pie darba un jau risina darba jautājumus telefoniski, kā arī ar sava biroja starpniecību izteicis pateicību ķirurgiem. Ārsti gan viņam piekodinājuši divas nedēļas nedoties ārpus mājas. 

Senatoram nāksies turpināt ārstēšanos un, visticamāk, veikt radiācijas un ķīmijterapijas procedūras.

Makeins arī saņēmis uzmundrinājumus no ietekmīgiem politiķiem, tostarp ASV eksprezidenta Baraka Obamas, kurš vietnē Twitter rakstīja: Džons Makeins ir Amerikas varonis un viens no drošsirdīgākajiem cīnītājiem, kurus pazīstu. Vēzim nav ne jausmas, kas tam stājas pretī. Parādi tam velnu, Džon!" 

Arī Makeina meita Megana publiski paziņojusi, ka ir pārliecināta par senatora cīņassparu: "Viņš ir izturīgākais cilvēks, kuru zinu. Paši niknākie ienaidnieki viņu nespēja salauzt. Politikas agresīvais dzīvesveids nespēja viņu saliekt. Vēzis viņu var nomocīt, bet tas nepiespiedīs viņu padoties. Nekas to nav spējis." 

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
John, we are with you!
re
r
Tas jau sen bija jūtams.
Kārklu vācietis
K
Karma,karma ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits