Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps cenšas "duļķot ūdeni" par iespējamo triecienu Sīrijai

"Es nekad neesmu paudis, kad Sīrijai tiks dots trieciens. Varbūt ļoti drīz, varbūt nemaz ne drīz," pēc trešdien paustā brīdinājuma, lai "Krievija gatavojas, jo raķetes pret Sīriju tiks izšautas," vietnē Twitter ceturtdien izteicies ASV prezidents Donalds Tramps.

Tomēr Tramps neatkāpās no saviem paziņojumiem par to, ka pret Sīriju var tikt lietots militārs spēks, neskatoties uz Krievijas draudiem šādā gadījumā ASV raķetes notriekt. 

Jāatgādina, ka Tramps savulaik asi kritizēja savu priekšgājēju amatā Baraku Obamu par to, ka toreizējais prezidents esot publiski paziņojis par ASV iespējamu militāru triecienu. "Kāpēc mēs turpinām publiski izpaust, kad uzbruksim Sīrijai, kāpēc mēs nevaram būt klusi un, ja vispār uzbruksim, pārsteigt viņus?" 2013. gadā tvītoja Tramps, Nu Baltā nama saimnieks ar trešdienas tvītu sēriju pats piekopis politiku, ko savulaik kritizēja.

Kā ziņots, ASV un sabiedrotās valstis uzskata, ka uzbrukumā Dumas pilsētā Sīrijā lietoti ķīmiskie ieroči, kā rezultātā desmitiem cilvēku miruši, bet simtiem cietuši. ASV notikušajā vaino Bašāra el Asada režīma spēkus, bet Krievija uzskata, ka ASV paziņojumus par uzbrukumu grib izmantot kā ieganstu, lai dotu triecienu Sīrijai. 

Abu valstu savstarpējā asā retorika - Trampa paziņojumi par raķešu triecienu un Krievijas atbilde par iespējamu amerikāņu raķešu notriekšanu šādā gadījumā - vieš bažas par iespējamu militāru konfrontāciju abu lielvaru starpā. 

The Guardian, citējot Kremļa runasvīra Dmitrija Peskova teikto, ziņo, ka tiešā sakaru līnija starp Maskavu un Vašingtonu "ir karsta", abu valstu pārstāvjiem cenšoties panākt kopsaucēju un deeskalēt situāciju.

Diena.lv jau ziņoja, ka ASV arsenāls - karakuģi, lidaparāti un, iespējams, arī ar Tomahawk raķetēm bruņotas zemūdenes, reģionā ir kaujas gatavībā un var dot triecienu Asada spēkiem, ja tiks saņemta tāda pavēle.
 

 

 

Top komentāri

Labāk lai duļķo ūdeni , bet nedara
L
Nezinu, kā nu kuram gribas tagad saukt ASV prezidentu.... Man vienalga, ko viņš runā- paldies Dievam!!!!, ja tagad pārdomājis, un nabaga tautai un nevainīgiem bērniem nebūs jātop samaltiem divu nežēlīgu tēviņu varaskāres dēļ.
oskars
o
so ASV prezidentu , savadak ka par idiotu nosaukt nevar . Tadel turpmak vinu ta ari sauksu ...
Ezis
E
Izskatās, ka Tramps tomēr saglābā veselā saprāta paliekas un mēģina atrast atkāpšanās ceļu, lai nebūtu jāsāk 3. PK.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits