Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tramps: Mēs būvēsim sienu!

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka nav atkāpies no sava priekšvēlēšanu solījuma - uzbūvēt sienu, kas nošķirtu ASV un Meksiku, vēsta BBC. Tramps vietnē Twitter paziņojis, ka "rītdiena [ceturtdiena] nacionālajai drošībai būs liela diena", norādot, ka tiks izziņoti vairāki ar valsts drošību saistīti lēmumi, turklāt apstiprinot: "Mēs būvēsim sienu!"

Tramps par to paziņojis pats savā, nevis ASV prezidenta oficiālajā Twitter kontā.

 

Tramps trešdien arī parakstījis rīkojumu par sienas projekta sākšanu.Viņš paziņojis, ka mūra plānošana sākas nekavējoties, bet celtniecība - tuvāko mēnešu laikā. Par projektu samaksās Meksika.

Tramps paskaidrojis, ka vērienīgās sienas būvniecība nelegālās imigrācijas apkarošanai tikšot finansēta no ASV budžeta, taču Meksika to kompensēs.

"Tas izrietēs no tā, kas notiek ar Meksiku, un mums zināmā formā kompensēs Meksika," viņš pavēstījis intervijā televīzijai ABC.

Jāatgādina, ka vairāk nekā 3000 kilometru garas sienas izbūve uz ASV-Meksikas robežas bija viens no galvenajiem Trampa priekšvēlēšanu solījumiem, turklāt tolaik vēl prezidenta amata kandidāts atkārtoti uzsvēra, ka par sienas būvniecību nāksies maksāt Meksikai.

Sagaidāms, ka Tramps parakstīs arī vairākus citus rīkojumus saistībā ar robežu apsardzību un imigrāciju. Tostarp tajos varētu būt minētas vairākas Tuvo Austrumu un Āfrikas valstis, tostarp Jemena, Sīrija un Irāka, kuru pilsoņi, iebraucot ASV, būs jāpārbauda īpaši rūpīgi.

Tāpat Tramps varētu parakstīt rīkojumu, kas paredz imigrantu plūsmas striktu ierobežošanu līdz brīdim, kamēr netiks pārskatīti un padarīti stingrāki likumi, kas regulē imigrāciju un uzturēšanās atļauju iegūšanas kārtību. 

Pievienotas 3. līdz 5. rindkopas


 

 

 

 

Top komentāri

demokratijas pamatprincips
d
Tas ir loti labi. Ta ir zalla gaisma, ka visam valstim, kuram ir robeza ar Krieviju vajag izbuvet tadu pasu, pec siem ASV standartiem metala rezga sienu. Tramps ir malacis, jo vins pirm sievelesaans solija ka uzbuves so sienu un savu solijumu pilda. Loti ceru, ka Latvijas gleva, slinka, zagliga vadiba spes, lidz 2018, gadam, lidz Latvijas 100. gadei uzbuvet uz Latvijas- Krievijas robezas analogu setu visas robezas garum akur air 276. km.
Alla Borisovna
A
Ak tad tomēr mēs būvēsim. Man jau likās, ka būvēs Meksika.
Nodokļu maksātāju naudu
N
noslīcināt Rio Grandes purvos nav liela māksla, bet būs jāatstāj ceļi leopardu un lāču migrācijai, lai tie joprojām var uzlabot genofondu, pārodamies ar Meksikas lēcenēm un leopardenēm. Pa šiem caurumiem tad arī dažs gaučo ar sombrero izspruks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits