Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Latvijai pirmā un otrā vieta Baltijas valstu ķīmijas 29.olimpiādē

Baltijas valstu ķīmijas 29.olimpiādē 1.vietu guva Rīgas 10.vidusskolas 12.klases skolnieks Daniils Kargins, savukārt 2.vietu kopvērtējumā guvis Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) inženierzinātņu vidusskolas 12.klases skolnieks Daniils Soško, informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Laura Šīraka.

3.vietu ieguva Igaunijas skolēns Artemijs Smišļajevs. Olimpiādē kopumā piedalījās 20 dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Skolēniem šogad bija jāveic kompleksi uzdevumi, saistīti ar organisko un fizikālo ķīmiju, piemēram, slāpekļa noteikšana olbaltumvielās, kā arī uzdevumi par neorganisko elementu savienojumiem. Savukārt olimpiādes praktiskajā daļā bija veltīta diviem uzdevumiem kvalitatīvajā analīzē.

Līdz ar olimpiādes noslēgumu atlasīta Latvijas izlase starptautiskajai ķīmijas olimpiādei no 16.jūlijam līdz 25.jūlijam Cīrihē, Šveicē. Latviju tajā pārstāvēs Rīgas 10. vidusskolas skolnieks Daniils Kargins, RTU inženierzinātņu vidusskolas skolnieki Daniils Soško un Viesturs Streļčs un Linards Lūsis no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits