Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 311 cilvēki; Igaunijā - 44

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 311 cilvēkiem, kā arī reģistrēti divi jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, trešdien paziņojusi Veselības ministrija. Taču Igaunijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 44 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

Tas Lietuvā ir lielākais vienas dienas laikā atklātais jauno inficēšanās gadījumu skaits kopš Covid-19 epidēmijas sākuma.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī diagnosticēta kopumā  8239 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 3599 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 9617 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 3,2% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 915 546 analīzes.

Vīrusa izraisītā slimība Lietuvā prasījusi pavisam 120 cilvēku dzīvību, bet vēl 37 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 245 Covid-19 pacienti, 21 no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās, deviņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 83 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

170 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīts ar konkrētiem slimības perēkļiem, vēl 44 cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vienā gadījumā vīruss ievests no Polijas, bet 96 gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Visvairāk jaunu gadījumu atklāts Raseiņu rajona Blinstrubišķu sociālās aprūpes namā - ar šo perēkli saistīti kopumā  jau 169 gadījumi, tikmēr Pluņģes rajonā pirms Seima vēlēšanu otrās kārtas inficējušies trīs vēlēšanu komisijas darbinieki. Vīruss turpina izplatīties arī vairākās medicīnas un izglītības iestādēs, uzņēmumos un saistībā ar kādām šomēnes notikušām viesībām.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 21.oktobrī Lietuvā ir 98,6. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 102,82.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 21.oktobrī Lietuvā ir 98,6.

Savukārt Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 4171, bet 2478 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Igaunijā kopumā veikti 246 670 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veikta 1651 analīze, līdz ar to pozitīvas bijušas 2,7% visu analīžu.

No 44 jaunatklātajiem gadījumiem 13 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, trīs gadījumos inficētā persona atgriezusies no ārzemēm, no tiem divos gadījumos no Krievijas un vienā gadījumā no Francijas, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miris 71 cilvēks.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 21.oktobrī Igaunijā ir 36,72. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 35,33.

Papildināta visa ziņa. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits