Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 950 cilvēki; Igaunijā - 82

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 950 cilvēkiem, kā arī reģistrēti seši jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, ceturtdien paziņojusi Veselības ministrija. Savukārt Igaunijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 82 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

Tas Lietuvā ir lielākais vienas dienas laikā atklātais jauno inficēšanās gadījumu skaits kopš Covid-19 epidēmijas sākuma.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī diagnosticēta kopumā 13 088 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 4582 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 11 866 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 8% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 997 860 analīzes.

Visiem aizvadītajā diennaktī mirušajiem bijušas arī citas slimības. Vecākais piederējis pie vecuma grupas virs 90 gadiem, jaunākais bijis vecāks par 50 gadiem.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 370 Covid-19 pacienti, 34 no viņiem atrodas reanimācijas nodaļās, 14 pacientiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 165 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

No gandrīz 17 600 gultasvietām Lietuvas slimnīcās aizņemtas vairāk nekā 10 500, no 666 gultasvietām reanimācijas nodaļās aizņemtas 370, no 604 vietām ar plaušu mākslīgo ventilāciju aizņemtas 193, no 6300 gultām ar skābekļa padevi - aptuveni 2000.

Lielā jaunatklāto gadījumu skaita dēļ pagaidām inficēšanās apstākļu analīze veikta tikai par daļu no tiem. Noskaidrots, ka lielākajā daļā gadījumu cilvēkiem bijis kontakts ar inficētām personām, bet 142 gadījumos inficēšanās apstākļus nav izdevies noteikt.

Vairāk nekā trešā daļa jauno gadījumu - 350 no 950 - atklāti Viļņas apriņķī, kur tie saistīti gan ar sporta treniņiem un sacīkstēm, gan deju studiju, gan perēkļiem deviņās izglītības iestādēs, Iekšlietu ministrijā un Finanšu ministrijā.

Citviet Lietuvā vīruss turpina izplatīties slimnīcās un sociālās aprūpes iestādēs, uzņēmumos, Lietuvas Bruņotajos spēkos, ieslodzījuma vietās, policijā, neatliekamās palīdzības dienestā un Valsts mežu dienestā.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 29.oktobrī Lietuvā ir 223,9. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 201,6.

Taču Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis  4671, bet 2704 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 73 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 258 256 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 1739 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 4,7% visu analīžu.

No 82 jaunatklātajiem gadījumiem 26 gadījumos inficētie ir Viru cietuma ieslodzītie,  desmit gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, četros gadījumos inficētās personas atgriezušās no ārzemēm - Beļģijas, Horvātijas un Krievijas, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 34 Covid-19 pacienti, vienam no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 29.oktobrī Igaunijā ir 52,07. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem šis rādītājs ir 48,53.

papildināta informācija par Lietuvu 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits