Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lietuvā varēs iebraukt no Covid-19 smagi skartajām ES valstīm, bet būs jāveic analīzes

Lietuvas valdība pirmdien nolēmusi atcelt līdzšinējo iebraukšanas aizliegumu cilvēkiem no Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās inficēšanās līmenis ar jauno koronavīrusu ir augsts, bet pieprasīs iebraucējiem veikt Covid-19 testus.

Kā norādījusi iekšlietu ministre Rita Tamašuniene, iebraucējiem no tādām valstīm, kur pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti vairāk nekā 25 Covid-19 gadījumi, rēķinot uz 100 000 iedzīvotāju, būs jāuzrāda ne vēlāk kā 72 stundas pirms ierašanās Lietuvā veikta testa rezultāti, kas bijuši negatīvi.

Savukārt Lietuvas pilsoņiem, kas gribēs atgriezties no šādām valstīm, būs noteikta obligāta pašizolācija un analīzes jāveic Lietuvā diennakts laikā pēc atgriešanās, pastāstījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

"Lietuviešiem pēc ierašanās testi būs jāveic šeit, bet iebraucošajiem ārvalstniekiem mēs pieprasīsim [tos veikt] savā valstī," viņš paskaidrojis.

Pēc Tamašunienes teiktā, līdzšinējie riska valstu saraksti, kas tika atjaunināti reizi nedēļā un noteica, no kurām valstīm iebraukšana Lietuvā aizliegta, faktiski zaudējuši jēgu, jo situācija visur nemitīgi mainās, tādēļ nolemts izlīdzināt iebraukšanas noteikumus.

Saskaņā ar līdzšinējo kārtību no tādām valstīm, kur pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti vairāk nekā 25 Covid-19 gadījumi, rēķinot uz 100 000 iedzīvotāju, tika atļauta tikai Lietuvas pilsoņu atgriešanās dzimtenē, bet ārvalstniekiem no turienes ieceļot Lietuvā bija aizliegts.

Pašizolācijas prasība arī turpmāk būs obligāta visiem, kas Lietuvā ieradīsies no valstīm, kur pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti vairāk nekā 16 inficēšanās gadījumi, rēķinot uz 100 000 iedzīvotāju.

Savukārt ārvalstnieki no trešajām valstīm Lietuvā netiks ielaisti arī turpmāk, izņemot atsevišķus valdības paredzētus gadījumus.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 20 cilvēkiem un kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 2436. 1705 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās. No vīrusa izraisītās slimības Covid-19 Lietuvā miris 81 cilvēks, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits