Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ratass atceļ vizīti Krievijā

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass atcēlis pavasarī plānoto vizīti Krievijā, kur viņš bija paredzējis piedalīties igauņu kultūras dienās Krasnojarskā, ziņo laikraksts Postimees.

Igaunijas valdības preses pārstāvis Urmass Seavers laikrakstam pastāstījis, ka Igaunijas simtgades pasākumu organizatori ierosināja premjeram piedalīties igauņu kultūras dienās, kas no 16.maija līdz 21.maijam notiks Krasnojarskā.

"Premjerministrs apsvēra piedalīšanos, jo uzskata, ka ir svarīgi svinēt Igaunijas dzimšanas dienu ar igauņu kopienām un draugiem arī ārvalstīs. Šogad premjerministrs jau ir piedalījies Igaunijas simtgades pasākumos Lielbritānijā, Īrijā, Somijā, Zviedrijā un Latvijā," sacīja Seavers.

Tomēr, ņemot vērā jaunākos starptautiskos notikumus, Ratass neuzskata par iespējamu doties uz Krasnojarsku, paziņoja Seavers.

Ratass ceturtdien paziņoja, ka Igaunija atbalsta Lielbritāniju, kuras attiecības ar Krieviju ievērojami pasliktinājušās pēc bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanas.

"Igaunija atbalsta Apvienoto Karalisti nozieguma atklāšanā. Vainīgie ir jāsauc pie atbildības, un mēs aicinām starptautisko sabiedrību sastrādāties šajā lietā," sacīja Ratass.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 Krievijas diplomāti.

Viņa arī pavēstīja, ka sakarā ar notikušo Londona aptur visus augstākā līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Meja piebilda, ka Londona anulē ielūgumu Lavrovam apmeklēt Apvienoto Karalisti un ka Lielbritānija nesūtīs uz šovasar Krievijā paredzēto Pasaules kausa izcīņu futbolā nedz kādu augstāka ranga amatpersonu, nedz kādu karaliskās ģimenes locekli.

Lielbritānija, Francija, Vācija un ASV ceturtdien nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, nosodot uzbrukumu Skripaļam un viņa meitai Jūlijai un nodēvējot to par "uzbrukumu Lielbritānijas suverenitātei".

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Ne tas vien vēl notiksies...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits