Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Liktenīgā reisa pilots bijis ļoti pieredzējis

Ethiopian Airlines katastrofa: Atrastas "melnās kastes"

Izmeklētāji pēc Ethiopian Airlines aviolainera katastrofas atlūzās uzgājuši abas tā dēvētās "melnās kastes" - gan lidojuma datu ierakstītāju, gan pilotu kabīnes balss ierakstītāju, vēsta BBC.

Abu iekārtu ievākto datu analīze būs pamatīgs atvieglojums izmeklētājiem darbā, lai pēc iespējas ātrāk noteiktu avārijas cēloņus, par kuriem pašlaik izskan vien spekulācijas. 

Tiesa, jau tagad zināms, ka lidmašīnas pilots ziņojis par problēmām un pieprasījis atļauju atgriezties Adisabebā, no kurienes lidmašīna pacēlusies. 

Liktenīgajā dienā plānotajā maršrutā bija lidojumam piemēroti laika apstākļi, redzamība - laba. Tomēr sākotnējā radaru datu analīze, kas pieejama vietnē FlightRadar24, liecina - lidmašīnas vertikālais ātrums bijis nestabils jau drīz pēc pacelšanās. Jāatgādina, ka par līdzīgu lidmašīnas "uzvedību" ziņots arī Lion Air katastrofā.

Pilots bijis pieredzējis - gaisā pie lidmašīnu vadības svirām pavadījis vismaz 8000 stundu.

"Pašlaik nevaram izslēgt nevienu no scenārijiem. Nevaram spekulēt, jāvadās pēc starptautiskajām regulām un jāsagaida izmeklēšanas rezultāti," paziņojis aviokompānijas Ethiopian Airlines izpilddirektors Tevolds Gebremariams.

Aviokompānija informēja, ka visi tās rīcībā esošie šī modeļa lidaparāti februārī pilnībā pārbaudīti. Šobrīd gan Ethiopian Airlines reisos konkrētā modeļa - Boeing 737 MAX 8 - lidaparātus neizmantos.

Arī Ķīna un Indonēzija aizliegusi šo valstu aviokompānijām lidojumos izmantot konkrētā modeļa lidaparātus, līdz nebūs noskaidroti un pilnībā novērsti neseno avāriju cēloņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits