Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Pēdējā laikā Okinavas salā izvietotie ASV bruņotie spēki iesaistīti vairākos incidentos, kas saistīti ar kara tehnikas defektiem

Amerikāņi spiesti atvainoties Japānai par kara tehnikas negadījumiem Okinavā

ASV atvainojusies Japānai par vairākiem ASV bruņoto spēku tehnikas incidentiem Okinavas salā, kas radīja apdraudējumu arī salas iedzīvotājiem, vēsta BBC.

Vairāki no incidentiem bijuši pietiekami nopietni, lai izraisītu vietējo varasiestāžu sašutumu. Piemēram, diviem no ASV gaisa spēku helikopteriem nācās veikt avārijas nosēšanos, tostarp viens helikopters nosēdies kādas viesnīcas teritorijā, jo uz paneļa iedegusies brīdinājuma lampiņa, tāpēc piloti izvēlējušies neriskēt. 

Otrs incidents, kurā iesaistīts helikopters, notika pludmalē - helikopteram bija bojāts rotors. Šo helikopteru vēlāk no pludmales aizgādāja prom ar citu, lielāku helikopteru.

Savukārt aizvadītajā mēnesī skolas sporta laukumā nokrita ASV armijas helikoptera loga rāmis. Laimīgā kārtā neviens necieta. 

Okinavas gubernators Takeši Onaga norādījis, ka ASV armijai par notikušajiem "būtu jānokaunas". Jāpiezīmē, ka gubernators vada kampaņu, kas paredz ar laiku slēgt salā pēc kara izvietoto ASV spēku militāro bāzi, kurā uzturas aptuveni 26 tūkstoši karavīru. Arī ASV armijai ir plāni Futenmas bāzi pārvietot uz kādu attālāku vietu.

Japānas aizsardzības ministrs Itsunori Onodera apstiprināja, ka no ASV aizsardzības sekretāra Džeimsa Matisa saņemta oficiāla atvainošanās un norādīja, ka "ASV puse izprot situāciju un nopietni uztver tās risināšanu."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits