Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Anglijas skolām par evolūcijas teorijas noliegšanu atņems valsts finansējumu

Lielbritānijas Izglītības ministrija liegs finansējumu skolām, kurās kā zinātne tiek pasniegts tā dēvētais kreacionisms, vēsta laikraksts The Guardian. Saskaņā ar jauno vienošanos par izglītības iestāžu finansēšanu, izglītības ministrs varēs atņemt budžeta līdzekļus skolām, kurās tiek noliegta Čārlza Darvina evolūcijas teorija, bet tās vietā pasniegts kreacionisms, kura ietvaros pasaule tiek aplūkota kā Dieva radīta.

Kampaņu pret kreacionisma mācīšanu skolās aktīvi īstenoja Britu humānistu asociācija (British Humanist Association), kā arī virkne zinātnieku un evolūcijas teorijas aizstāvju, tostarp profesors Ričards Dokinss un slavenais televīzijas raidījumu vadītājs sers Deivids Atenboro.

Izglītības ministrijas lēmums attiecas tikai uz tā dēvētajām „brīvajām skolām” Anglijā – mācību iestādēm, kurās skolēniem iespējams izvēlēties mācību priekšmetus. „Brīvās skolas” tiek finansētas par nodokļu maksātāju naudu, tomēr neatrodas vietējo varas iestāžu kontrolē. Organizēt šādu skolu var gan atsevišķs cilvēks, gan personu grupa, bet mācību iestādei ir jāsaņem akreditācija Izglītības ministrijā.

Par plāniem atvērt savas privātās skolas iepriekš paziņoja virkne kreacionistu grupu visā Anglijā, tostarp, Bedfordā, Šefildā un Notingemā. Jāatgādina, ka pirmās „brīvās skolas” parādījās Anglijā tikai 2011. gadā. Visbiežāk šādas mācību iestādes organizē dažādas reliģiskās grupas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits