Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Armēnijas Ģenerālprokuratūra apstiprina ziņu par opozīcijas līdera Pašinjana aizturēšanu

Armēnijas Ģenerālprokuratūra svētdien apstiprinājusi informāciju par opozīcijas līdera Nikola Pašinjana aizturēšanu, ko policija iepriekš noliedza. Kā norādīts Ģenerālprokuratūras izplatītajā paziņojumā, Pašinjans aizturēts līdz ar vēl diviem opozīcijas deputātiem, jo viņi "veikuši sociāli bīstamas darbības".

Jau ziņots, ka svētdien priekšpusdienā Armēnijas premjerministrs Seržs Sargsjans tikās ar opozīcijas partijas Jelk (Izeja) līderi Pašinjanu Erevānas viesnīcā Marriott Armenia, bet šī tikšanās ilga tikai pāris minūtes. Sargsjans devās projām, paziņojot, ka šai partijai, kas vēlēšanās ieguvusi 7-8%, "nav tiesību runāt tautas vārdā un šantažēt valsti".

Drīz pēc tam Erevānā izraisījās sadursmes starp policiju un protestētājiem, un opozīcijas deputāts Sasuns Mikaeljans žurnālistiem pastāstīja, ka Pašinjans aizturēts. Tika ziņots arī par paša Mikaeljana aizturēšanu.

Taču policija šīs ziņas noliedza, skaidrojot, ka opozīcijas līderis un divi deputāti vienkārši piespiedu kārtā aizvesti prom no protestu vietas Erevānā. "Neraugoties uz vairākkārtējiem aicinājumiem apturēt nelikumīgos protestus, Pašinjans turpināja vadīt demonstrāciju," bija teikts policijas izplatītajā paziņojumā.

Ziņots arī, ka policija svētdien protestētāju izklīdināšanai lietojusi trokšņa granātas. Aizturēti desmitiem protestētāju.

Sargsjans sestdien aicināja Pašinjanu nekavējoties sākt sarunas, bet opozīcijas līderis paziņoja, ka ir gatavs apspriest tikai Sargsjana aiziešanas nosacījumus.

Kā ziņots, Armēnijas parlaments otrdien apstiprināja 63 gadus veco Sargsjanu premjera amatā, neskatoties uz plašajiem protestiem, kas notiek kopš pagājušās piektdienas.

Konstitucionālās reformas rezultātā Armēnijā prezidentālā pārvalde nomainīta ar parlamentāro, un vara turpmāk būs koncentrēta premjera rokās.

Opozīcija protestēja pret konstitūcijas grozījumiem, kas tika apstiprināti 2015.gadā notikušajā referendumā, jo uzskata, ka to mērķis ir saglabāt Sargsjana un viņa vadītās Republikāņu partijas varu pēc viņa prezidentūras beigām.

Sargsjana otrais un pēdējais termiņš prezidenta amatā beidzās pagājušajā nedēļā, un viņu valsts galvas krēslā nomainījis Armens Sargsjans, kas gan, neskatoties uz uzvārdu sakritību, nav saistīts ar bijušo prezidentu kādām radniecības saitēm.

Jelk līderis Nikols Pašinjans ir aicinājis tautu uz miermīlīgu "samta revolūciju", paziņojot, ka protestu kustības mērķis ir panākt līderu maiņu Armēnijā ar pilsoniskās nepakļaušanās palīdzību. Taču analītiķi uzskata, ka opozīcijai pagaidām trūkst resursu, lai panāktu premjerministra atkāpšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits