Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tieslietu ministre: Cilvēktiesību principu aizsardzība ir mūsu drošības pamats

Cilvēktiesību principu aizsardzība ir mūsu drošības pamats, piedaloties Krimas platformas rīkotajā diskusijā Krimas deokupācija un reģionālās drošības arhitektūra, sacīja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Tieslietu ministrijā aģentūru LETA informē, ka šodien ministre piedalījās Krimas platformas rīkotajā diskusijā "Krimas deokupācija un reģionālās drošības arhitektūra", ko organizēja Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Diskusija tika veltīta jautājumiem, kas saistīti ar Krievijas īstenoto Krimas okupāciju, cilvēktiesību pārkāpumiem, drošības situāciju Melnās jūras reģionā un Krimas deokupācijas virzieniem. Pasākumā piedalījās Ukrainas un Latvijas politiķi, ārvalstu diplomāti, Krimas platformas tīkla starptautiskie eksperti un mediju pārstāvji.

Lībiņa-Egnere skaidroja, ka Krievijas agresīvajā karā pret Ukrainu ir vairāki cilvēktiesību pārkāpumi. Šie notikumi spilgti atklāj Krievijas agresīvā kara smagumu, savukārt cilvēktiesības ir mūsu visu kopīgās vērtības, kuras mēģina graut Krievija.

Tagad tiek uzbrukts visai starptautiskajai uz noteikumiem balstītajai sistēmai, kas ir mūsu drošības pamats. Par šo principu aizsardzību ir atbildīga ne tikai Ukraina, bet arī tās sabiedrotie, norāda ministre, papildinot, ka mums tie ir jāturpina aizstāvēt.

Paneļdiskusijas laikā tieslietu ministre vēlreiz pauda Latvijas atbalstu Ukrainai taisnīguma un starptautiskās tiesiskās kārtības atjaunošanā, norādot par šī gada septembrī Latvijas prezidentūras Eiropas Padomes Ministru komitejā laikā tā dēvēto Rīgas principu apstiprināšanu, lai nodrošinātu Zaudējumu reģistra efektivitāti. Šis reģistrs sistemātiski reģistrē prasības un pierādījumus, kas saistīti ar zaudējumiem, bojājumiem vai kaitējumu, ko izraisījušas starptautiski prettiesiskas Krievijas darbības Ukrainā vai pret Ukrainu.

Latvija joprojām ir apņēmības pilna turpināt aktīvi atbalstīt Ukrainu, piegādājot militāro ekipējumu, apmācot karavīrus, lai ziemas periodā stiprinātu Ukrainas iedzīvotājus cīņā pret agresorvalsti, akcentē Lībiņa-Egnere.

Tāpat paneļdiskusijas laikā tieslietu ministre norādīja, ka mums katram jāstrādā ar izaicinājumiem mūsu pašu domāšanā, tas nozīmē, ka mēs nedrīkstam pieļaut, ka Krievijas noziegumi kļūst par ikdienu. Ir svarīgi turpināt apspriest šos noziegumus, lai pretotos Krievijas koloniālismam.

Ņemot vērā to, ka nākamgad apritēs desmit gadi kopš Krimas okupācijas, diskusijā Lībiņa-Egnere norāda, ka neatzīt Krimas aneksijas mēģinājumu ir viens no Krimas platformas mērķiem, tādejādi stiprinot neatzīšanas politiku. Latvija ir pilnībā apņēmusies iesaistīties Krimas platformā, lai veicinātu Krimas deokupāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē