Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Avoti: Krievijas algotņi palīdz apsargāt Maduro

Krievijas militārie algotņi, kuri jau iepriekš piedalījušies slepenās misijās, pēdējo dienu laikā ieradušies Venecuēlā, lai stiprinātu prezidenta Nikolasa Maduro apsardzi, pavēstīja divi algotņiem tuvi avoti.

Trešais avots ziņu aģentūrai Reuters apliecināja, ka Venecuēlā atrodas algotņu kontingents, tomēr nevarēja pateikt, kad viņi ieradušies un kāda ir viņu loma.

Kā sacīja ar militārajiem algotņiem saistītā Krievijas paramilitārā kazaku grupējuma līderis Jevgeņijs Šabajevs, viņš dzirdējis, ka Krievijas algotņu skaits Venecuēlā varētu būt lēšams ap 400.

Citi avoti minējuši mazākas grupas.

Algotņi esot saistīti ar Krievijas privāto militāro kompāniju Vagner. Tās sastāvā ir bijušie karavīri, kas piedalījušies slepenās misijās Ukrainā un Sīrijā.

Atsaucoties uz avotiem Krievijas valsts drošības struktūrās, Šabajevs sacīja, ka kontingents izlidojis uz Venecuēlu nedēļas sākumā - dienu pirms opozīcijas protestu sākuma.

Algotņi izlidojuši divās čarterlidmašīnās uz Kubas galvaspilsētu Havanu, bet no turienes ar komercreisu lidmašīnām nogādāti Venecuēlā, sacīja Šabajevs.

Algotņu uzdevums Venecuēlā ir aizsargāt Maduro pret aizturēšanas mēģinājumiem, ko varētu īstenot opozīcijas atbalstītāji prezidenta apsargu vidū, viņš skaidroja.

"Mūsu cilvēki ir tur, lai viņu aizsargātu," piebilda Šabajevs.

Jau vēstīts, ka Venecuēlas parlamenta spīkers un opozīcijas līderis Huans Gvaido šonedēļ pasludināja sevi par Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītāju.

ASV, Kanāda un vairāk nekā desmit Latīņamerikas valstis jau ir atzinušas Gvaido par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Savukārt Meksika un Kuba ir valstu vidū, kas Maduro joprojām atzīst par Venecuēlas valsts galvu.

Krievija paudusi stingru atbalstu savam sabiedrotajam Maduro, bet galvenā Venecuēlas kreditore Ķīna paudusi iebildumus pret iejaukšanos no ārienes.

Maduro negrasās atteikties no varas un uzstāj, ka ir demokrātiski ievēlēts uz otru prezidentūras termiņu. Venecuēlas armijas vadība ir paziņojusi, ka atbalsta Maduro.

Top komentāri

Maduro dienas
M
Skaitītas. Krievam tur būs ciest neizbēgamu neveiksmi un Venecuēlu pametīs kā suns ar asti starp kājām.
Jack Ivanovich Sparrow
J
Situācija ir nedaudz prastāka. Madurčiks kopā ar savu labo roku, bet faktiski pat vēl ietekmīgāko, spēka struktūru vadītāju Kabelio kopā ar Kremļa punduri un viņa bandu krišo aptuveni 90% kokaīna tirgus Eiropā. Kokaīns no pašas Venecuēlas un tranzītā no Kolumbijas, kur tā ražošanu organizē čavistu drauģeļi no pseidokreisajām, īstenībā visparastākajām mafijas grupām. Kremļa pundurim un viņa svītai,piemēram Sīrijā un Lībijā šķidri apdirsušās privātās armijas Vagner īpašniekam Prigožinam,Madurčika nokļūšana kaut kur ASV rokās var būt pilnīgi katastrofāla jo ja šis sāks dziedāt par kokaīna tranzītu, bet viņš to darīs, tad kremliniem būs pilnīgi čau. Tādēļ šāda apsardze nav aiz labas sirds un siltām jūtām, bet tā, tīri pieskatīt, lai komendante Madurdomo nesadomā visādas ar Kremli nesankcionētas vaļības un ja nepieciešams, tad fiksi un ātri likvidēt nevēlamu liecinieku. Pēdējais variants ir visreālākais iznākums, kas sagaida neveiksmīgo Čavesa mantinieku.
Fidels
F
Jāceŗ, ka venecuēlieši šos krievu nacistus nositīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits