Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Blērs 2002.gadā mudināts nesākt karu Irākā

Lielbritānijā svētdien publicēta 2002.gada pavasarī rakstīta vēstule, kurā toreizējais ārlietu ministrs Džeks Strovs premjerministru Toniju Blēru informēja par valdības iekšienē valdošajām šaubām attiecībā uz valsts nepieciešamību piedalīties iebrukumā Irākā. Vēstule liecina, ka jau gadu pirms karadarbības sākšanās Irākā T.Blērs par to domāja, lai gan publiski turpināja apgalvot, ka šāda plāna neesot.

Dž.Strovs savā vēstulē premjeram brīdina, ka militāras darbības Irākā ir apšaubāmas no juridiskā viedokļa un tās negarantētu labāku nākotni irākiešiem, pat ja tiktu gāzts Sadama Huseina režīms, raksta The Times. Toreizējais ministrs arī piebildis, ka Irāka nerada lielākus draudus Lielbritānijai kā līdz tam. Vēstulē teikts, ka nav «ticamu pierādījumu», kas Irāku saistītu ar teroristisko organizāciju Al Qaeda, un ka «draudi no Irākas nav palielinājušies kopš 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem».

Dokuments publicēts neilgi pirms 25.janvāra, kad T.Blēram paredzēts sākt sniegt liecības Irākas kara izmeklēšanas komisijai.

Svētdien arī publicēta aptauja, kurā 23 procenti britu uzskata, ka T.Blērs par iesaistīšanos Irākas karā jātiesā kā kara noziedznieks. 52 procenti respondentu uzskata, ka bijušais premjers apzināti melojis par S.Huseina draudiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits