Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Deniss Tito grib nogādāt laulātu pāri līdz Marsam

Pasaulē pirmais kosmosa tūrists - amerikāņu miljonārs Deniss Tito - plāno organizēt ceļojumu uz Marsu. Tālajā lidojumā, kam vajadzētu sākties 2018. gadā, piedalītos sieviete un vīrietis, kas 501 dienā jeb nepilnā pusotrā gadā sasniegtu Sarkano planētu, palidotu tai garām un atgrieztos uz Zemes, vēsta portāls Space.com.

Bijušais ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) inženieris, kurš savu bagātību nopelnījis finanšu tirgos, un viņa domubiedri izveidojuši bezpeļņas organizāciju Inspiration Mars Foundation, kas meklēs finansējumu, lai iegādātos un aprīkotu misijai paredzēto kosmosa kuģi, veiktu nepieciešamos pētījumus un atrastu misijas dalībniekus.

Paredzēts, ka projekta vajadzībām izmantos jau esošās tehnoloģijas, piemēram, uzņēmuma SpaceX izstrādāto kosmosa kuģi Dragon, kas pērn kļuva par pirmo privāto kosmosa kuģi, kas devies misijā NASA uzdevumā.

Dalībai ceļojumā tikšot izraudzīts precēts pāris. «Kad cilvēks ir tik tālu un Zeme ir mazs, zils punktiņš, viņam ir nepieciešams kāds, ko apskaut,» skaidro projekta iniciators. «Kas vēl labāk var palīdzēt pārvarēt psiholoģiskās problēmas, ar kurām nāksies saskarties izolācijā?»

D. Tito, kurš 2001. gadā samaksāja 20 miljonu dolāru (10,6 miljoni latu), lai Krievijas kosmonauti viņu aizvestu uz Starptautisko Kosmosa staciju, projekts ir ļoti ambiciozs, jo lidojumu paredzēts sākt jau pēc pieciem gadiem.

Ja tas izdosies, privātā organizācija būs apsteigusi NASA, kas pirmos cilvēkus uz Marsu plāno nogādāt ap 2020. gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits