Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Doņecka separātistu nagos

Ukrainas austrumu reģionos tiek atkārtots Krimas scenārijs, pirmdien paziņoja Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs, komentējot notikumus Doņeckā, Harkovā un Luhanskā, kur prokrieviski noskaņoti separātisti nedēļas nogalē sarīkoja grautiņus un ieņēma vietējo administrāciju ēkas. Viņš sacīja, ka Ukrainas valdība to nepieļaus, un brīdināja, ka pret tiem, kuri ņems rokās ieročus, pielietos "pretterorisma pasākumus", otrdien raksta laikraksts Diena.

Doņeckā aptuveni simts separātistu, kas kopš svētdienas okupējuši vietējās administrācijas ēku, pirmdien pasludināja suverēnu Doņeckas tautas republiku un paziņoja, ka ne vēlāk kā 11. maijā notikšot referendums, kurā būs jāatbild uz jautājumu "Vai atbalstāt Doņeckas tautas republikas izveidi?".

Viņi vērsās pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu reģionā ievest "pagaidu miera uzturētāju kontingentu".

Pie ieņemtās administrācijas ēkas, virs kuras plīvo Krievijas karogs, separātistu atbalstītāji izveidoja barikādes, izmantojot paletes, lietotas automašīnu riepas un dzeloņstieples.

Tikmēr neidentificēts bruņots grupējums centās ieņemt Doņeckas reģionālo televīziju, tomēr milicija izjauca uzbrucēju nodomus.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs pirmdien paziņoja, ka Harkovas administrācijas ēka, ko svētdien bija izdevies ieņemt agresīvi noskaņotiem separātistiem, esot pilnībā atbrīvota.

No Harkovas pienākusi informācija, ka vairāki desmiti separātistu mēģinājuši iebrukt vietējā opernamā, noturot to par Harkovas mēriju, ziņo radio Eho Moskvi. Tas rada aizdomas, ka daļa protestētāju nav vietējie.

Plašāk lasiet Ulda Ķezbera rakstā Doņecka seperātistu nagos otrdienas, 8.aprīļa, laikraksta Diena 10.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits