Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

EK atbalsta vīzu atcelšanu Ukrainai, Gruzijai un Kosovai

Eiropas Komisija (EK) piektdien apstiprinājusi pozitīvus ziņojumus par Ukrainas, Gruzijas un Kosovas progresu pretī bezvīzu režīmam un ierosinās atcelt vīzas, paziņojis EK prezidents Žans Klods Junkers.

"Komisija šorīt pieņēma pozitīvu pozīciju par vīzu liberalizēšanu Gruzijai, Kosovai un Ukrainai," pēc Briselē notikušā ES līderu samita pavēstīja Junkers.

Gandarījumu par EK lēmumu paudis Ukrainas prezidents Petro Porošenko. "Eiropas Komisija apstiprinājusi, ka Ukraina izpildījusi visus vīzu režīma liberalizācijas darbības plāna kritērijus. Bezvīzu režīmam - būt!" tviterī raksta Porošenko.

"Balstoties uz šo novērtējumu un saistību izpildi, kā arī ņemot vērā rezultātus monitoringam un atskaitēm, kas tika veikts kopš bezvīzu dialoga sākuma 2008.gada oktobrī, Komisija uzskata, ka Ukraina izpilda visus kritērijus, kas noteikti vīzu režīma liberalizācijas darbības plāna otrā posma četros blokos," teikts EK ziņojumā par Ukrainu.

"Ņemot vērā attiecības starp Ukrainu un Eiropas Savienību, EK 2016.gada sākumā iesniegs priekšlikumu par grozījumiem regulā 539/2001," teikts ziņojumā.

Šajā regulā uzskaitītas valstis, kuru pilsoņiem nav vajadzīgas vīzas iebraukšanai visās ES valstīs, izņemot Lielbritāniju un Īriju.

Ukraina sarunas ar ES par vīzu režīma liberalizāciju risināja vairāk nekā septiņus gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits