Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

EK pieprasa samazināt Beļģijas 2012. gada budžetu

Eiropas Komisija (EK) noraidījusi Beļģijas 2012.gada budžetu kā pārlieku optimistisku un pieprasa to samazināt par papildu 1,2-2 miljardiem eiro (843,3 miljoniem līdz 1,4 miljardiem latu), lai budžeta deficīts nepārsniegtu 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP) robežu.

Ceturtdien nosūtītajā vēstulē Beļģijas finanšu ministram Stīvenam Vanakēram Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Oli Rēns norādīja, ka komisija "secinājusi, ka deficīta prognozi Beļģijai 2012.gadam vajadzētu paaugstināt līdz aptuveni 3,25% no IKP".

Tādēļ Beļģijas jaunajai valdībai tuvāko dienu laikā vajadzētu vienoties par budžeta samazināšanu par aptuveni 1,2-2 miljardiem eiro, pavēstīja Rēns. "Tādējādi mēs varētu secināt, ka Beļģija ir īstenojusi nepieciešamos fiskālos pūliņus," sacīja komisārs, aicinot valsts jauno valdību komisiju informēt par tās atbildi līdz nedēļas beigām, vēlākais, pirmdienas rītam.

Beļģijas 2012.gada budžets, kas balstīts uz 0,8% ekonomikas izaugsmi, prognozē 2,8% no IKP deficītu pēc izdevumu samazināšanas 11,3 miljardu eiro (7,9 miljardu latu) apmērā. Taču EK eksperti uzskata, ka premjerministra Elio Di Rupo valdība ir bijusi pārlieku optimistiska par gaidāmajiem ietaupījumiem, jo sevišķi veselības aprūpes nozarē, un ienākumiem no cīņas pret izvairīšanos no nodokļu nemaksāšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits