Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

EP deputāte: Situācija patvēruma meklētāju krīzes risināšanā kļuvusi nekontrolējama

Situācija patvēruma meklētāju krīzes risināšanā kļuvusi nekontrolējama un tam par pamatu ir Eiropas solidaritātes trūkums, uzskata Zviedriju pārstāvošā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sesīlija Vikstrēma.

Deputāte žurnālistiem uzsvēra, ka Eiropai jādalās ar atbildību, ņemot vērā, ka tas ir "bagāts kontinents, kas bez lielām problēmām var atrisināt vēl lielākas migrācijas problēmas". "Tas ir panākams, ja mēs strādājam kopā, nevis atsevišķi. Mēs vienkārši nevaram atrisināt problēmas vieni. Situācija ir kļuvusi nekontrolējama," viņa atzina, norādot, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm jāsāk izrādīt lielāka solidaritāte.

"Mēs esam dziļā krīzē, kuru vienkārši radījusi Eiropas solidaritātes neesamība," uzsvēra deputāte.

Tikmēr Vāciju pārstāvošā EP deputāte Ska Kellere norādīja, ka bēgļi nevar būt problēma, ņemot vērā, ka cilvēks pats par sevi nevar būt problēma. "Tāpat patvēruma meklētāji nav problēma, problēma ir solidaritātes neesamība. Tāpat problēma nav ES vai EP. Problēma ir dalībvalstis, kuras nevēlas uzņemties atbildību," pauda politiķe.

Viņa arī atzina, ka katastrofas Vidusjūrā, kurās gandrīz ik dienu iet bojā patvēruma meklētāji, nav apstājušās. Tā vietā kuģi, kuri pārvadā šos cilvēkus, ir kļuvuši mazāki, tādēļ arī bojāgājušo skaits ir mazāks, taču tas automātisko nenozīmē, ka traģēdijas vairs neeksistē.

"Dalībvalstīm būtu nopietni jāuzņemas daļa no atbildības," uzskata Kellere.

Jau vēstīts, ka atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 891 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits