Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

ES gandrīz 120 miljoniem cilvēku draud nabadzības un sociālās atstumtības risks

Pagājušajā gadā pieaudzis nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļauto Eiropas Savienības (ES) pilsoņu skaits, sasniedzot gandrīz 120 miljonus, pirmdien paziņojis ES statistikas birojs Eurostat.

2011.gadā 119,6 miljoni cilvēku jeb 24,2% no ES pilsoņiem draudēja nabadzība, sociālā atstumtība vai dzīve mājsaimniecībās ar ļoti zemiem ienākumiem. 2010.gadā šādiem riskiem bija pakļauti 23,4% ES pilsoņu, bet 2008.gadā - 23,5%.

Vissliktākā situācija šajā ziņā ir Bulgārijā, kur nabadzības un sociālās atstumtības risks draud 49% iedzīvotāju, kam seko Rumānija un Latvija, kur šajā riska grupā iekļaujas 40% iedzīvotāju. Slikta situācija ir arī Lietuvā, kur šādam riskam pakļauti 33% iedzīvotāju, kā arī Grieķijā un Ungārijā, kur attiecīgā grupā iekļaujas 31% valsts iedzīvotāju.

Vislabākais rādītājs ir Čehijā, kur nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļauti tikai 15% iedzīvotāju, kā arī Nīderlandē un Zviedrijā, kur šajā riska grupā iekļaujas 16% iedzīvotāju. Luksemburgā un Austrijā tie ir attiecīgi 17% iedzīvotāju.

ES lielākajā ekonomikā Vācijā nabadzība un sociālā atstumtība apdraud 19,9% iedzīvotāju. 2008.gadā tie bija attiecīgi 20,1%. Savukārt Francijā, salīdzinot ar 2008.gadu, kad minētie riski apdraudēja 18,6% iedzīvotāju, situācija ir pasliktinājusies, un šogad nabadzības un sociālās atstumtības risks apdraud jau 19,3% valsts iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits