Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ES piekritusi izvērtēt jautājumu par kompensāciju izmaksu Ukrainai

Eiropas Savienība (ES) piekritusi izskatīt jautājumu par kompensāciju izmaksu Kijevai par zaudējumiem, kādi varētu rasties pēc asociācijas līguma parakstīšanas, otrdien pavēstīja Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs."Ukrainas prezidentam manā klātbūtnē vakar bija ilga telefonsaruna ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

Mēs vienojāmies, ka turpināsim sarunas par nosacījumiem asociācijas un brīvās tirdzniecības līguma parakstīšanai. Eiropas Komisija un Eiropas Savienība piekritušas apsvērt finanšu kompensācijas Ukrainai," otrdien Azarovs skaidroja uzrunā parlamentā.Viņš arī pavēstīja, ka nākamajā nedēļā uz Briseli dosies Ukrainas delegācija."Mēs saviem partneriem Eiropā atklāti pateicām - sēžamies pie sarunu galda. Pirms tam apdomājiet, cik lielu palīdzību jūs varat piedāvāt. Palīdziet mums ar Starptautisko Valūtas fondu. Mēs saņēmām atbildi. Protams, runa nebija par kaut kādiem mītiskiem desmitiem miljardu," sacīja Azarovs.Viņš arī skaidroja, ka iepriekš minētie 165 miljardi eiro esot nepieciešami Ukrainas modernizācijai.Jau vēstīts, ka ES Austrumu partnerības samitā, kas 28. un 29.novembrī notika Viļņā, Ukrainas prezidents atteicās parakstīt Ukrainas un ES asociācijas līgumu.Ukrainā izvērsusies plaša protesta kustība pret šo valsts vadības soli. Kijevā svētdien protesta demonstrācijās piedalījušies no 100 000 līdz pusmiljonam cilvēku. Protestētāju sadursmēs ar drošības struktūrām ievainoti vairāk nekā 300 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits