Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Irāna skeptiska par Trampa-Kima samitu

Irāna pirmdien atzina, ka skeptiski raugās uz ASV un Ziemeļkorejas sarunu iznākumu, kā arī brīdināja Phenjanu, lai tā pret Vašingtonas solījumiem izturas ļoti piesardzīgi. "Kas attiecas uz ASV uzvedību, pieeju un nodomiem, mēs esam ļoti skeptiski un raugāmies uz ASV soļiem ar lielu pesimismu," žurnālistiem sacīja Irānas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Bahrams Gasemi.

"Šobrīd mēs nespējam būt optimistiski par Savienoto Valstu uzvedību, un Ziemeļkorejai šajā lietā jāizturas ar absolūtu modrību," viņš piebilda.

"ASV prezidents Donalds Tramps, atsakoties no 2015. gada kodolvienošanās ar Irānu un citiem starptautiskiem līgumiem, sevi parādījis kā neuzticams partneris," uzsvēra Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

"Mēs gribētu, lai Korejas pussalā būtu miers, stabilitāte un drošība," sacīja Gasemi, bet pieredzes dēļ, kas mums ir attiecībās ar ASV un Trampu, mēs esam kļuvuši ļoti pesimistiski".

Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns svētdien ieradušies Singapūrā uz samitu. ASV pieprasījušas īstenot pilnīgu, pārbaudāmu un neatgriezenisku Ziemeļkorejas denuklearizāciju.

Samits notiks vien mēnesi pēc Trampa paziņojuma, ka ASV izstājas no Irānas un pasaules lielvaru vienošanās, kas paredzēja Teherānai noteikto sankciju atcelšanu apmaiņā pret tās kodolprogrammas ierobežošanu.

Top komentāri

jeb
j
"Krievu draugi skeptiski par Trampa-Kima samitu ."
Hūgo Vācietis
Tāpēc ka ''Diena'' pilna ar krieviem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits