Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Īrijā vairāk imigrantu lūdz palīdzību atgriezties mājās

Īrijā pirmo reizi kopš finanšu krīzes sākuma strauji pieaudzis to bez uzturlīdzekļiem palikušo imigrantu skaits, kuri lūdz Tieslietu departamenta brīvprātīgās repatriācijas programmas palīdzību atgriezties viņu izcelsmes valstī, ziņo Irish Times. Šā gada pirmajos piecos mēnešos Īrijas valdība atbalstījusi 153 ārvalstu pilsoņu aizlidošanu uz izcelsmes valsti. Attiecīgā laikaposmā pērn tādu bija 97, visā pagājušajā gadā - 213. Ja šāda tendence turpināsies, līdz gada beigām mājup tiks nogādāti 370 imigrantu.

Īrijas valdība nākusi klajā ar šādu statistiku dažas dienas pēc tam, kad Dublinas iedzīvotājus šokēja ziņa, ka atkritumu savākšanas automašīnā atrasts Polijas pilsoņa Henrika Pjotrovska (43) līķis. Iespējams, ka bez darba, pajumtes un uzturlīdzekļiem palikušais H. Pjotrovskis gulējis atkritumu konteinerā starp papīra un kartona atgriezumiem.

Īrijas valdības repatriācijas programma, kuras darbība tika uzsākta jau 2004. gadā, paredz iespēju tās izmantotājiem pavadīt vienu vai divas naktis hostelī, apgādājot viņus ar aviobiļeti ceļam uz izcelsmes valsti.

Pērn no programmas palīdzību izmantojušajiem 213 imigrantiem 112 bija no Rumānijas, 31 - no Polijas, 17 - no Slovākijas, 15 - no Latvijas un 15 - no Čehijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits