Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izaicinājumu karalis Felipe VI

Spānijai ir jauns karalis. Pusnaktī uz ceturtdienu tronī sēdās Felipe VI, kurš tajā nomainīja nepilnus 39 gadus valdījušo tēvu Huanu Karlosu. Jaunā valdnieka svinīgā kronēšanas ceremonija notiks šodien, kad valsts galvaspilsētas Madrides ielās izies tūkstošiem spāņu, lai sveiktu Felipi VI, uz kuru tauta liek lielas cerības.

Neraugoties uz ierobežotajām pilnvarām, jaunajam karalim būs jāpieliek pūles, lai palīdzētu atjaunot sabiedrības uzticību valsts institūcijām pēc smagās ekonomiskās krīzes, korupcijas skandāliem un separātisma uzliesmojuma. Vairākums Spānijas iedzīvotāju uzskata, ka Felipe VI ir gatavs smagajiem izaicinājumiem, bet netrūkst arī skeptiķu.

46 gadus vecā Felipes VI kronēšanas pasākumi būs pieticīgi. Tieši pulksten 11.30 pēc Latvijas laika jaunais karalis Spānijas parlamentā nodos zvērestu, solot aizsargāt Spānijas konstitūciju. Uz ceremoniju nav ielūgti ārvalstu karaļnamu pārstāvji un politiskie līderi, klāt nebūs arī līdzšinējā valdnieka Huana Karlosa, kurš 2. jūnijā negaidīti paziņoja par atteikšanos no troņa.

Pēc militārās parādes, kas notiks pie parlamenta ēkas, Felipe VI un viņa sieva karaliene Letīcija dosies uz Karalisko pili, no kuras galvenā balkona kopā ar Huanu Karlosu un karaļa māti Sofiju sasveicināsies ar tautu. Pēc tam pilī notiks svinīgas pusdienas, kurās piedalīsies 2000 viesu, to skaitā ārvalstu vēstnieki, ziņo TheLocal.es.

Visu Ulda Ķezbera rakstu lasiet ceturtdienas, 19. jūnija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits