Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēlas ekspremjeram cietumā jāpavada 18 mēneši

Ehuds Olmerts būs pirmais Izraēlas ekspremjers, kuram jāizcieš sods cietumā, jo Izraēlas Augstākā tiesa, otrdien izskatot apelācijas lietu, atstāja spēkā notiesājošo spriedumu vienā apsūdzību punktā par kukuļņemšanu.

Jeruzalemes tiesa attaisnoja Olmertu smagākajā apsūdzību punktā par kukuļošanu, kas notikusi laikā, kad viņš no 1993. līdz 2003.gadam bija Jeruzalemes mērs.

Tomēr tā atstāja spēkā notiesājošo spriedumu vieglākajā apsūdzību punktā, bet dramatiski samazināja cietumsodu no Telavivas apgabaltiesas 2014.gada maijā piespriestajiem sešiem gadiem uz 18 mēnešiem.

Sagaidāms, ka Olmerts sāks izciet sodu 15.februārī.

Telavivas tiesa savā spriedumā norādīja, ka lietā par diviem netiešas kukuļņemšanas gadījumiem nav iestājies noilguma termiņš, turklāt pašā lietā pierādījumi ir pietiekami.

Vienā gadījumā kāds uzņēmējs, kurš bija valsts liecinieks, Olmerta brālim iedevis 140 000 dolāru. Otrajā gadījumā runa ir par 17 000 dolāru, kas iedoti Olmerta palīgiem.

Vairākiem desmitiem augstu amatpersonu bija jāstājas tiesas priekšā vērienīgu nekustamā īpašuma darījumu lietā. Amatpersonas pieņēmušas kukuļus no darbuzņēmējiem par atbalstu lielam būvniecības projektam Jeruzalemē, liecina lietas materiāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits