Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Jemenas prezidents ievainots savas pils apšaudē

Jemenas prezidents Ali Abdallāhs Salehs, premjerministrs Ali Muhameds Mudžavars un citas amatpersonas piektdien tika ievainotas, kad divi šāviņi trāpīja mošejā prezidenta pils kompleksa teritorijā, paziņoja drošības spēku amatpersona.

Šāviņiem trāpot mošejā, arī gāja bojā četri elitārās Republikas gvardes virsnieki.

Salehs tika viegli ievainots uzbrukumā pils mošejai, bet premjera gūto ievainojumu smagums vēl nav zināms, sacīja drošības spēku amatpersona.

Prezidenta administrācijai tuvs ziņu avots pavēstīja aģentūrai AFP, ka vicepremjers aizsardzības un drošības jautājumos ģenerālis Rašads al Alimi tika smagi ievainots un ir hospitalizēts.

Varas iestādes vainoja šajā uzbrukumā cilšu locekļus, kas sava līdera šeiha Sadika al Ahmara vadībā kopš otrdienas iesaistījušies sīvās sadursmēs ar valdības spēkiem galvaspilsētas Sanas ziemeļos.

Uzbrukums mošejai notika drīz pēc tam, kad Jemenas armijas raidīts šāviņš trāpīja šeiha Hamida al Ahmara mājā.  Hamids al Ahmars ir lielākās opozīcijas partijas līderis un Sadika al Ahmara brālis.  

Trīs šāviņi trāpīja pie universitātes pilsētiņas Sanas centrā, kur prezidenta Saleha pretinieki kopš janvāra beigām ir rīkojuši sēdstreiku.

Jemenas armija cīņā pret cilšu locekļiem izmanto smagos ieročus. Armija ceturtdien ar artilēriju un smagajiem ložmetējiem apšaudīja  Sanas ziemeļu rajonu Hasabu, kur ir bāzējies Sadiks al Ahmars.

Šo kauju gaitā tika nodedzināts nacionālās aviosabiedrības Yemenia galvenais birojs un Sadika al Ahmara kontrolētā telekanāla Suhail birojs.

Nav ziņu par šajās kaujās ievainotiem vai bojāgājušiem cilvēkiem, jo ātrās palīdzības darbinieki nevar piekļūt kaujaslaukam.

Sadursmes Sanā izcēlās pagājušajā mēnesī pēc valsts prezidenta Ali Abdallāha Saleha atteikšanās parakstīt Persijas līča valstu izstrādātu plānu, kas paredz viņa atkāpšanos no amata.

Jemenā kopš janvāra notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa Saleha atkāpšanos. Ahmars martā apsolīja savu atbalstu šiem protestētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits