Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Laikraksts: No 25 biznesa līderiem viens var būt psihopāts

Viens no 25 biznesa līderiem var izrādīties psihopāts, jo ir teju neiespējami noteikt atšķirību starp labu priekšnieku un "veiksmīgu psihopātu", piektdien vēsta laikraksts "Daily Telegraph".

Psihopātus raksturo morālo instinktu trūkums, bet daudziem no viņiem to izdodas noslēpt, izmantojot savu iedzimto spēju savaldzināt gan augstāk stāvošas personas, gan padotos.

Kamēr daži psihopāti ārēji šķiet agresīvi un destruktīvi, tādi faktori kā laba audzināšana var palīdzēt apmānīt kolēģus un veiksmīgi iekļauties darba vidē.

"Psihopāti patiesībā nav tādi cilvēki, par kādiem jūs viņus turat. (..) Jūs varat dzīvot kopā vai būt precējies ar kādu 20 gadus vai ilgāk un nezināt, ka šis cilvēks ir psihopāts," raidorganizācijas BBC programmā "Horizon", kas tiks pārraidīta nākamo trešdien, atzīmēja Ņujorkas psihologs Pols Babiaks.

"Daļa no problēmas ir tā, ka tās lietas, ko mēs meklējam mūsu līderos, psihopāts var viegli atdarināt," viņš piebilda.

"Viņu dabā ir būt apburošiem. Paņemiet šo šarmu un ietērpiet to pareizā biznesa valodā, un tas izklausīsies pēc harizmātiskas vadības," atzīmēja Babiaks.

Kanādas Britu Kolumbijas universitātes profesors Bobs Hērs atklāja, ka psihopātiskas rakstura pazīmes piemīt katram simtajam amerikānim.

"Psihopāts patiesībā spēj iejusties jūsu ādā, intelektuāli, ne emocionāli. Viņiem tas atļauj izmantot vārdus, lai manipulētu un (..) mijiedarbotos ar jums, nejūtos jūsu sāpes," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits