Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Lībijas cilšu sadursmēs 17 bojāgājušie

Lībijas dienvidaustrumos kopš svētdienas ir notikušas bruņotas sadursmes starp divām ciltīm, kurās nogalināti vismaz 17 cilvēki un ievainoti vēl 22, pirmdienas vakarā pavēstīja ziņu avoti šajās ciltīs.

Sadursmēs starp zvai un tobu ciltīm Kufras pilsētā ir gājuši bojā deviņi zvai cilts un astoņi tobu cilts pārstāvji. Ziņu avots tobu ciltī sacīja, ka zvai cilts veikusi intensīvu apšaudi ar smagajiem ieročiem. Tobu cilts locekļi lūguši palīdzību Lībijas Pagaidu pārejas nacionālajai padomei, bet tā neesot atbildējusi.

Pagaidu pārejas nacionālās padomes preses sekretārs pirmdien paziņoja, ka ''starp abām ciltīm ir problēma, un tās mēģina atrast mierīgu risinājumu".

Sadursmju sākumā svētdien abas puses lietoja vieglos ieročus, bet vēlāk sāka lietot arī raķešgranātas un pretgaisa aizsardzības lielgabalus.

Tobu cilts kaujinieks apgalvoja, ka Pagaidu pārejas nacionālā padome atbalsta zvai cilti un "ir plāns iznīcināt tobu cilti". Tumšādainā tobu cilts tika diskriminēta arī Muammara Kadafi diktatūras laikā.

Zvai cilts ziņu avots sacīja, ka sadursmes sākušās pēc tam, kad jaunieti no šīs cilts pirms trim dienām Kufrā nogalinājuši trīs tumšādaini vīrieši, domājams, no tobu cilts.

Tobu cilts ir pārstāvēta arī Nigērā un Čadā. Kufras pilsēta atrodas teritorijā, kas robežojas ar Ēģipti, Čadu un Sudānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Fon der Leiena pasludina uzvaru EP vēlēšanās

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kas pretendē uz otru pilnvaru termiņu, svētdien pasludinājusi konservatīvo uzvaru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits