Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Londonas biržā krīt banku, aviokompāniju un nekustamā īpašuma firmu akcijas

Londonas akciju biržā pirmdien ievērojami kritās banku, aviokompāniju un nekustamā īpašuma firmu akciju cenas, investoriem uzskatot, ka šie ir Lielbritānijas trīs riskantākie sektori pēc britu lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES).

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrības EasyJet akcijas vērtība samazinājās par 16% pēc tam, kad šī aviokompānija brīdināja, ka referenduma rezultāti nākamo sešu mēnešu laikā negatīvi ietekmēs tās darbību.

Savukārt Lielbritānijas nacionālās aviokompānijas British Airways māteskompānijas IAG akcijas vērtība līdz apmēram plkst.12 pēc Latvijas laika nokrita par 9,4%. Lielbritānijas bankas Royal Bank of Scotland (RBS) akcijas nokrita par vairāk nekā 15%, bet banku Lloyds un Barclays akcijas zaudēja attiecīgi 8,9% un 10,2% no to vērtības.

Pēc piektdien notikušās akciju izpārdošanas "bažas par banku sektoru turpina būt par investoru spiediena punktu", norādīja finanšu kompānijas CMC Markets UK vecākais tirgus analītiķis Maikls Hjūsons.

Viņš skaidroja, ka arī eirozonā banku akcijas saskaras ar lielu pārdošanas spiedienu, īpaši Deutsche Bank Vācijā, kā arī Itālijas un Spānijas bankas. No nekustamo īpašuma kompānijām par 12,4% samazinājās Taylor Wimpey akcijas cena.

Londonas akciju biržas indekss FTSE 100 nokrita par 1,3%.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā. Piektdien Kamerons paziņoja, ka līdz viņa vadītās Konservatīvo partijas konferencei oktobrī atstās valdības vadītāja, kā arī partijas līdera amatu un līdz tam laikam ir jāatrod jauns līderis, kurš vadīs izstāšanās sarunas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits