Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mugabem garantē tiesisko imunitāti

Zimbabves militāro struktūru vadītāji piekrituši bijušajam valsts prezidentam Robertam Mugabem nodrošināt imunitāti pret kriminālvajāšanu un apliecinājuši, ka Mugabe dzimtajā zemē būšot drošībā. Jāatgādina, ka nu jau bijušais valsts vadītājs no amata oficiāli atkāpās vien pēc tam, kad parlaments ierosināja impīčmenta procedūras uzsākšanu. Līdz tam brīdim Mugabe bija atteicies oficiāli nolikt prezidenta pilnvaras, kaut faktiski varu jau bija zaudējis, tostarp zaudējot galveno amatu valdošajā partijā Zanu-PF.

Informācijas avots valdībā ziņu aģentūrai Reuters iepriekš atklāja, ka Mugabe "gribot nomirt Zimbabvē, nevis dzīvot trimdā".

"Mugabem bija ļoti būtiski, lai viņam tiktu garantēta droša uzturēšanās Zimbabvē," atklājis vārdā neminētais avots. Mugabem arī būšot visas tiesības izceļot no valsts.

Cits informācijas avots, savukārt, norādīja, ka ar Mugabi panākta vienošanās arī par viņa ģimenes drošības garantēšanu. "Aizejošais prezidents ļoti labi apzinās sabiedrības naidīgo noskaņojumu, kas vērsts pret viņa sievu Greisu, pret cilvēku dusmām par to, kā viņa realizēja Zanu-PF partijas politiku. Tāpēc nepieciešams Mugabem apliecināt, ka visa viņa ģimene, tostarp sieva, būs drošībā." 

The Guardian raksta, ka par spīti aizvadītajās divās nedēļas notikušajam, valstī Mugabi, kurš pie varas bija 37 gadus, aizvien zināmā mērā respektē, un daļa sabiedrības uzskata, ka viņš būtu jāliek mierā, nevis jāizvirza Mugabem apsūdzības vai jāizsūta no valsts.

Partijas Zanu-PF biedri to esot apstiprinājuši: "Ir panākta vienošanās. Viņi ir augstas amatpersonas un viņiem tiks izrādīta cieņa un gods. Viņš bija mūsu prezidents un nu piekritis atkāpties, tāpēc baudīs tos labumus, kas pienākas eksprezidentam," norādījis partijas biedrs, parlamentārietis un bijušais ministrs Zijambi Zijambi.

Šobrīd zināms, ka jau piektdien prezidenta zvērestu nodos Mugabes nesen atlaistais viceprezidents Emersons Mnangagva.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šolcs: Eiropai jāturpina palielināt palīdzību Ukrainai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs trešdien sacījis, ka Eiropai jāturpina palielināt palīdzība Ukrainai arī pēc ASV militārās palīdzības paketes apstiprināšanas, taču viņš arī skaidri norādīja, ka joprojā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits