Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

NATO grib samazināt savu karavīru skaitu Afganistānā

NATO grib samazināt savu militāro klātbūtni Afganistānā no pašreizējiem 16 000 karavīru līdz 12 000, otrdien Vācijas raidsabiedrībai ZDF paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

ASV un radikālais islāmistu grupējums Taleban, kas kontrolē lielu daļu Afganistānas, sestdien parakstīja ilgi gaidītu vienošanos par kara izbeigšanu Afganistānā, kas paredz pakāpenisku ASV karaspēka izvešanu no Afganistānas un afgāņu iekšējo miera sarunu uzsākšanu.

NATO jau sestdien pēc paziņojuma par šīs vienošanās parakstīšanu lika saprast, ka plāno samazināt savu militāro klātbūtni, bet toreiz vēl nenosauca nekādus skaitļus.

"Ceļš uz mieru būs garš un grūts, tāpēc viss, ko mēs darām Afganistānā, balstīsies uz nosacījumiem," Stoltenbergs sacīja Briselē.

"Mums jāredz, ka Taliban pilda savas saistības saskaņā ar šo vienošanos," viņš uzsvēra. 

Apmēram puse no 4000 NATO karavīriem, kuri atstās Afganistānu, būs ASV karavīri, sacīja Stoltenbergs.

NATO militārā klātbūtne Afganistānā ilgst no 2001.gada. Alianses pašreizējā misija, kas uzsākta 2015.gadā, neparedz piedalīšanos kaujās, bet ietver vietējo drošības spēku apmācīšanu un finansēšanu. 

Top komentāri

Jānis
J
Samaziniet, ja gribiet, kas jums to liedz! :) Ja ASV saka, dariet mazie rūķīši, kuri no sevis arī ko tēlo! :)
Irlielāmērāticams
I
ka no Afganistānas jāaizvācas jebkuriem ārvalstu spēkiem . Afganistānas "pārveidotāji" ap to noņemas jau vairāk nekā 100 gadus... laiks saprast! Jo spēku "samazināšana" tikai palielina risku ka tos spēkus iznīcinās. Ejiet projām, lai afgāņi paši noskaidro, kurš ir "boss". Un tad, ar to bosu moš kaut ko varēs arī vienoties... .
VVZ
V
Afganistānu neviens nav iekarojis un neiekaros, un savu narkotrafiku viņi spēja kontrolēt bez ASV palīdzības. Tā ir viduslaiku valsts, kur visu nosaka cilšu un bandu vecajie, un pret partizānu kara taktiku jebkurš karaspēks ir bezspēcīgs. Kalnu alās un tuneļos ir milzu infrastruktūra, pret kuru cīnīties nav iespējams, turklāt lielu lomu spēlē vietējo cilvēku nodevīgums- viņiem nevar uzticēties. Afganistāna ir pilnībā jāizolē no ārpasaules- lai viņi paši tiek skaidrībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits