Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Nāves video satriec Rietumus

Pasauli trešdien šokēja internetā izplatīts video, kurā redzams, kā islāma ekstrēmists sagūstītam amerikāņu žurnālistam nogriež galvu, sodot viņu par ASV veiktajiem uzlidojumiem islāmistu pozīcijām Irākā. Islāmistu kustība Islāma valsts (IS), kas kontrolē plašas teritorijas pilsoņkara pārņemtajā Sīrijā un Irākā, brīdinājusi, ka nogalinās vēl vienu amerikāņu reportieri, ja Vašingtona nepārtrauks militāro kampaņu.

Vaino ASV prezidentu

IS video ar nosaukumu Vēstījums amerikāņiem publicēja otrdien vēlu vakarā. Tajā redzams uz ceļgaliem nospiests amerikāņu karsto punktu reportieris Džeimss Folijs, kurš ir ietērpts oranžā kombinezonā, savukārt viņam blakus stāv melnā ģērbies džihādists, kura seja ir aizklāta. Žurnālists nolasa paziņojumu, kuru, visticamāk, sarakstījuši viņa sagūstītāji, aicinot savu ģimeni un draugus sacelties pret viņa patieso slepkavu, kas esot ASV valdība.

"Tas, kas notiks ar mani, ir ASV valdības pašapmierinātības un noziedzības rezultāts. Es aicinu savus mīļotos vecākus - izrādiet man pēdējo cieņu un nepieņemiet kompensāciju par manu nāvi no cilvēkiem, kuri iedzina pēdējo naglu manā zārkā ar savu aviācijas kampaņu Irākā," saka Dž. Folijs. "Es vēlētos, lai man būtu vairāk laika. Es vēlētos, lai man būtu cerība uz brīvību un es vēlreiz varētu satikt savu ģimeni. Bet kuģis ir aizpeldējis. Es vēlētos kaut nebūtu amerikānis."

Viņam blakus stāvošais džihādists angļu valodā ar britu akcentu paziņo, ka ASV valdība ir iejaukusies IS «lietās», nostājoties pret musulmaņiem, kuri atbalsta IS pasludināto kalifātu jeb islāma valsti Sīrijas un Irākas teritorijā.

«Jūs vairs necīnāties pret nemierniekiem. Mēs esam islāma armija un valsts, ko ir pieņēmis liels skaits musulmaņu visā pasaulē. Agresija pret kalifātu ir agresija pret musulmaņiem, kuri ir akceptējuši Islāma valsti kā savu vadītāju,» stāsta islāmists. «Tādēļ Obamas mēģinājumi noliegt musulmaņu tiesības dzīvot drošībā Islāma valsts paspārnē izraisīs amerikāņu asinsizliešanu.»

Nākamajā kadrā džihādists ar labo roku satver Dž. Folija galvu un ar nazi kreisajā rokā sāk griezt sagūstītā žurnālista kaklu. Pēc tam tiek demonstrēts nogalinātā amerikāņa uz zemes guļošais ķermenis, uz kura ir novietota viņa galva.

Vairāk lasiet Ulda Ķezbera rakstā Nāves video satriec Rietumus ceturtdienas, 21.augusta, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits