Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

papildināts (9:06) - Visu nakti ilgušās sarunas Minskā tuvojas noslēgumam

Ukrainas turpmākajam liktenim svarīgās sarunas starp Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderiem Minskā, kas ilga visu nakti, nu tuvojas noslēgumam, un tā dēvētā "Normandijas četrinieka" līderi vai to deleģētās personas varētu jau pavisam drīz parakstīt vienošanos par konflikta noregulējumu Ukrainas austrumos, vēsta Reuters.

Pašlaik gan nav skaidrība par dokumenta formātu - kamēr daži diplomātiskie avoti ziņo, ka tā būs pilna apmēra vienošanās, citi norāda, ka Minskas sarunas drīzāk varētu noslēgties ar kopēju deklarāciju. Tāpat nav skaidrības par dokumentā iekļautajiem punktiem, taču pieļaujams, ka tajā tiks paredzēta arī ugunspārtraukšana Ukrainas austrumos.

Izskan arī spekulācijas par to, ka dokumentu varētu parakstīt nevis paši valstu vaīdītāji, bet valstu sūtņi.

Sarunas bez pārtraukuma ilga vismaz 12 stundas - Krievijas daļēji finansētais medijs RT vēsta, ka sarunu laikā valstu līderi ieturējuši vien neilgas pauzes, bet Krievijas ziņu aģentūra TASS vēsta, ka šīs ir vienas no ilgākajām sarunām Krievijas prezidenta Vladimira Putina politiskajā karjerā.

Pirmās stundas sarunas notikušas, piedaloties valstu delegācijām, bet naktī tās turpinājušās tikai tā dēvētā Normandijas četrinieka līderu starpā.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko administrācijas vadītāja vietnieks Valērijs Čalijs ceturtdienas naktī savā Facebook kontā pavēstīja, ka sarunas varētu ieilgt vēl aptuveni piecas sešas stundas, ziņo Reuters. "Mums nevajadzētu aizbraukt no Minskas, nepanākušiem vienošanos par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos," raksta Čalijs.

Komentējot sarunu norisi, Ukrainas ārlietu ministrs Jevgēņijs Perebijnijs norādījis - tās rit smagi, taču ir cerība uz pozitīvu iznākumu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uz žurnālistu jautājumu par sarunu norisi gan atbildējis tikai vienā vārdā, proti, "super", vēsta BBC krievu redakcija.

Jau vēstīts, ka trešdien, 11.februārī, Minskā uz tikšanos ieradās Krievijas, Ukrainas, Vācijas un Francijas līderi, lai runātu par iespējām apturēt asinsizliešanu Ukrainas austrumos un censtos panākt vienošanos par konflikta noregulējumu.

(pievienota 1.-3.rindkopa un 5.-6.ridkopa)



 sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits