Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par godu Latvijas prezidentūrai ES Padomē Kanādā par 1000 eiro cels ledus skulptūru

Par godu Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē Kanādas galvaspilsētā Otavā par 1038,96 eiro cels ledus skulptūru.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, 21.janvārī Otavā ieradās Latvijas ledus skulptori Kārlis Īle un Maija Puncule, lai Kanādas galvaspilsētas ziemas un ledus festivālā Winterlude veidotu Latvijas ledus skulptūru.

Nākamās nedēļas laikā Latvijas komanda par godu Latvijas prezidentūrai ES Padomē Otavas pilsētas parkā cels ledus skulptūru "Saules vedējs", kā arī piedalīsies starptautiskajās ledus skulptūru sacensībās.

Kā liecina ministrijas mājaslapā publicētā informācija par iepirkumu, skulptūras izveidošana izmaksājusi 1038,96 eiro.

"Ledus skulptūras idejas autors ir Kārlis Īle. Skulptūras centrā ir Saules zirgs, kas rotāts ar latviešu rakstu zīmēm. Zirgs uz muguras nes saules zīmi, kam latviešu mitoloģijā ir īpaša nozīme kā gaismas nesējam, mūžīgās kustības un dzīvības simbolam. Zirgs jāj pār tiltu, kas simboliski savieno Latviju ar Kanādu caur ozola un kļavas koku lapu vītni. Kļavas lapa ir stiprs Kanādas valsts simbols, līdzīgi kā latviešu ozollapa," skaidroja ministrijā.

Winterlude festivāls Otavā notiek ik gadu, pulcējot desmitiem tūkstošu apmeklētāju, tai skaitā pilsētas viesus. Festivāla programmā īpaši populāras ir starptautiskās ledus skulptoru sacensības, kad mākslinieki sacenšas radošumā un izveicībā. Šī gada tēma ir Spēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits