Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Protestētāji Kijevā sagūsta 67 karavīrus

Ukrainas protestētāji gūstā saņēmuši 67 iekšējā karaspēka karavīrus, ceturtdien pavēstīja Iekšlietu ministrija."Patlaban nav zināms, kāds liktenis piemeklējis teju 70 karavīru, kurus sagrābuši ekstrēmisti," teikts ministrijas preses dienesta paziņojumā.Lai atbrīvotu kolēģus, likumsargiem ir tiesības pielietot visus likumā atļautos līdzekļus, arī kaujas ieročus, norādīja ministrijā, precizējot, ka gūstā ir sagrābti 67 iekšējā karaspēka karavīri.

Partijas Svoboda (Brīvība) preses dienests informēja, ka Kijevā "20.februārī Ukrainas namā un Oktobra pilī gūstā saņemti aptuveni 60 iekšējā karaspēka karotāju, kas šobrīd atrodas drošībā. Gūstekņiem tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība."Svoboda parlamenta deputāts Igors Mirošņičenko sacīja: "Attiecībā uz gūstekņiem mums ir viens vienkāršs uzdevums - saglabāt viņiem dzīvību no izrēķināšanās un linča tiesas. Mēs skaidri apzināmies, ka viņi ir tieši tādi paši cilvēki kā visi citi, bet viņi izpildīja noziedzīgas pavēles, kuras viņiem dod vara. Viņi saņēma pirmo medicīnisko palīdzību, viņu dzīvība tiks saglabāta. Viņus nespīdzina un par viņiem neņirgājas."Otrdien Kijevā sākās iepriekš nepieredzēti asiņainas un vardarbīgas sadursmes protestētāju un milicijas starpā.Ceturtdien ap plkst.9 protestētāji Kijevas Neatkarības laukumā organizētās kolonnās devās uzbrukumā miličiem. Aktīvisti, raidot lodes no šaujamieročiem, ievainojuši 24 miličus, viens no viņiem gājis bojā.Atbilstoši oficiāli apstiprinātajai informācijai kopš otrdienas nemieros bojā gājuši vismaz 67 cilvēki, taču šis skaits, visticamāk, ir vēl lielāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits