Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Spēka izrādīšana pirms Ženēvas sarunām

Pirms ceturtdien Ženēvā paredzētajām četrpusējām sarunām par Ukrainas krīzes risināšanu Kijevai pakļautie spēki un Maskavas atbalstītie separātisti demonstrējuši spēku Austrumukrainas pilsētās, no kurām pienāk daudz pretrunīgas informācijas, ceturtdien raksta laikraksts Diena

Ukrainas pagaidu valdība Kijevas pārstāvim sarunās - ārlietu ministra pienākumu izpildītājam Andrejam Deščicam - uzdevusi uzstāt, lai Maskava "pārtrauc atbalstīt teroristiskus grupējumus" Austrumukrainā un nosoda tur esošo separātistu rīcību, vēsta portāls Liga.net.

Ukraina arī pieprasīs, lai Krievija atvelk karaspēku no Ukrainas robežas, atceļ Valsts domes lēmumu atļaut karaspēka izmantošanu Ukrainas teritorijā. Kijeva arī vēlas, lai Krievija izved spēkus no anektētās Krimas un atdod pussalu Ukrainai.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, kurš arī plāno piedalīties Ženēvas sarunās, aicināja Kijevu nelietot spēku pret Austrumukrainas dumpiniekiem un ieklausīties viņu viedoklī. Viņš solīja panākt, ka Ukrainas valdība "ar cieņu izturas pret Ukrainas dienvidaustrumu reģionu iedzīvotāju prasībām", tostarp vēlmi pēc valsts federalizācijas.

ES paplašināšanās komisārs Štefans Fīle brīdināja Krieviju par "plašākām ekonomiskajām sankcijām", ja Maskava turpinās destabilizēt situāciju Ukrainā. "Bruņoto grupējumu, arī to, kas Ukrainas teritorijā ieradušies no ārzemēm, koordinētā un profesionālā darbība Ukrainas austrumos atgādina Krimas scenāriju," sacīja Š. Fīle, ES ārlietu pārstāves Ketrinas Eštones vārdā uzrunājot Eiropas Parlamentu.

Neskatoties uz situācijas saasināšanos Austrumukrainā, Savienotās Valstis jaunas sankcijas pret Krieviju neieviesīšot agrāk kā pēc Ženēvas sarunām, paziņojis ASV Valsts departaments.

Plašāk lasiet Ulda Ķezbera rakstā Spēka izrādīšana pirms Ženēvas sarunām ceturtdienas, 17.aprīļa, laikraksta Diena 12.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits