Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Stāvoklis Ukrainas frontē

Krievijas karaspēks turpina uzbrukumu Ukrainas austrumos ar mērķi iegūt pilnīgu kontroli pār Doneckas, Luhanskas un Hersonas apgabaliem un izveidot sauszemes koridoru uz okupēto Krimas pussalu, ceturtdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Volīnijas, Poļesjes un Siverskas virzienos Baltkrievija nostiprina pozīcijas pie robežas ar Ukrainu Brestas un Gomeļas apgabalos.

Krievijas karaspēks ar artilēriju apšaudījis apdzīvotas vietas Černihivas apgabala Horodņas rajonā un veicis gaisa uzlidojumus vienai no apdzīvotajām vietām Sumu apgabala Šostkas rajonā.

Lai papildinātu vienības, kas cietušas zaudējumus, un nodrošinātu karaspēka apgādi, ienaidnieks uz karadarbības zonu pārvietojis aptuveni 300 bruņojuma un kara tehnikas vienību.

Doneckas virzienā pretinieks mēģina veikt uzbrukumu Limanas, Severodoneckas, Bahmutas, Avdijivkas un Kurahoves virzienos. Krievijas karaspēka pamatuzdevums joprojām ir iegūt pilnīgu kontroli pār Rubižni, ieņemt Limanu un Severodonecku.

Severodoneckas virzienā krievi ar daļējiem panākumiem uzbrūk Kudrjašivkas un Severodoneckas virzienos.

Bahmutas virzienā Krievijas karaspēka uzbrukums vērsts Pervomaiskas un Komišuvahas virzienos, kur turpinās kaujas.

Avdijivkas virzienā pretinieks uzbrūk Novobahmutivkas un Novokalinoves virzienā.

Kurahoves virzienā kaujas turpinās Stepnes - Novomihailivkas, Slavnes - Novomihailivkas un Oleksandrivkas - Marjinkas virzienos.

Mariupolē krievi cenšas bloķēt un iznīcināt ukraiņu vienības metalurģijas rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijā. Pretinieks turpina gaisa uzlidojumus.

Ukrainas armija Doneckas un Luhanskas virzienos trešdien atsitusi deviņus krievu uzbrukumus, iznīcinājusi 20 pretinieka tehnikas vienības un notriekusi četrus bezpilota lidaparātus.

Iznīcināti astoņi krievu tanki, sešas cita tipa bruņutehnikas vienības, pieci automobiļi un viena zenītartilērijas iekārta.

Iznīcināta arī iebrucēju munīcijas noliktava un novērošanas postenis.

Krievu dzīvā spēka zaudējumi sasniedz aptuveni 250 cilvēkus.

Savukārt dienvidu karadarbības zonā Ukrainas armija iznīcinājusi divus krievu tankus un divus bruņutransportierus, kā arī likvidējusi 23 iebrucējus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits