Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Stiprais lietus un vējš izraisa lielus plūdus un zemes nogruvumus Brazīlijā

Vismaz 36 cilvēki, to skaitā arī septiņgadīga meitene, zaudējuši dzīvību stipru lietusgāžu izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Sanpaulu štatā Brazīlijā, vēsta Sky News.

Daudzviet joprojām nav atjaunota satiksme pa izpostītajiem ceļiem, tāpēc dažās pilsētās iestrēguši ārzemju tūristi, kas ieradušies Brazīlijā, lai apmeklētu karnevālus. Sansebastjanas mērs Felīpi Augūstu paziņojis, ka pilsētā zemes nogruvumu dēļ sabrukušas 50 ēkas. "Meklēšanas un glābšanas vienības atsevišķās vietās nemaz nevar nokļūt. Situācija ir ļoti haotiska un kritiska. Mēs pat vēl neesam apzinājuši visu postījumu mērogus. Pašlaik cenšamies glābt cilvēkus," mēru citē BBC.

Sanpaulu štata valdība pavēstīja, ka vienas dienas laikā reģionā nolijuši 600 milimetri lietus, kas ir viens no intensīvākajiem lietiem, kādi Brazīlijā pieredzēti. Meteoroloģiskās prognozes turklāt rāda, ka tuvākajās dienās nokrišņi Sanpaulu štata piekrastes daļā nemitēsies, apgrūtinot glābēju darbu un, iespējams, izraisot vēl kādu cilvēku nāvi.

Sanpaulu štatā sešās pilsētās izsludināts ārkārtas stāvoklis uz 180 dienām. Nedēļas nogalē spēcīgo nokrišņu, augsto viļņu un milzīgā vēja dēļ tika apturēti darbi Santušas ostā.

Brazīlijas prezidents Luiss Inasio Lula da Silva, kurš bija devies uz karnevālu Baijas štatā valsts ziemeļaustrumos, pirmdien devās uz Sanpaulu štatu, lai apmeklētu dabas stihijas izpostītās vietas. Ierakstā Twitter prezidents izteicis līdzjūtību visiem, kuri zaudējuši tuviniekus dabas stihijā, un apsolījis, ka parūpēsies, lai cietušajiem tiktu nodrošināta veselības aprūpe un sniegta cita nepieciešamā palīdzība. "Mēs savāksim kopā visu līmeņu valdības pārstāvjus, lai solidaritātē ar visu sabiedrību apkoptu ievainotos, meklētu pazudušos, atjaunotu šosejas, elektroapgādi un telekomunikācijas reģionā," rakstīja prezidents.

Sanpaulu štata vadība atvēlējusi vairāk nekā pusotram miljonam ASV dolāru atbilstošu summu glābšanas un palīdzības sniegšanas operācijām.

Piekrastes rajonos atcelti karnevāla pasākumi. Tieši piekrastes pilsētiņās tos bija iecienījuši apmeklēt bagāti ārzemju tūristi, kuri cenšas izvairīties no masu pasākumiem lielākajās pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits