Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Terora uzbrukumu vilnis Izraēlā

Izraēlas valdība otrdien bija spiesta sasaukt valsts Drošības padomes sēdi pēc tam, kad palestīniešu uzbrukumos civiliedzīvotājiem dienas laikā tika nogalināti trīs izraēlieši un ap trīsdesmit tika ievienoti, vēsta BBC.Divi cilvēki tika nogalināti un 16 ievainoti, kad divi uzbrucēji atklāja uguni un ar nažiem uzbruka pasažieriem autobusā Jeruzalemē.

Rānanā, ziemeļos no Telavivas, kāds palestīnietis ar nazi uzbruka izraēlietim, viegli viņu ievainojot. Garāmgājēji uzbrucēju notvēra un piekāva. Neilgu laiku pēc tam šajā pašā pilsētā kāds uzbrucējs ar nazi ievainoja izraēliešu sievieti.Cits cilvēks šajā pašā pilsētā tika nogalināts iepriekš plānotā uzbrukumā ar nazi. Uzbrucējs ar automašīnu tīšām uzbrauca trīs cilvēkiem autobusu pieturā, pēc tam izkāpa no auto un sadūra cietušos. Viens no sadurtajiem vēlāk slimnīcā nomira.Pēdējā laikā šādi uzbrukumi notiek gandrīz katru dienu. Pēdējās divās nedēļās miruši un ievainoti vairāki desmiti izraēliešu. Sadursmēs ar Izraēlas drošības spēkiem šajā laikā gājuši bojā ap divdesmit palestīniešu, to vidū arī tādi, kuri piedalījušies uzbrukumos civiliedzīvotājiem.Pēc relatīva pamiera perioda starp palestīniešiem un izraēliešiem ir vērojams vardarbības uzliesmojums, kas sākās pēc sadursmēm Jeruzalemes svētvietās septembra vidū. TVisu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 14.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits