Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Venecuēla slēdz robežu ar Kolumbiju

Venecuēlas viceprezidente paziņojusi par Kolumbijas robežas slēgšanu un šāds solis sperts dažas stundas pēc tam, kad opozīcijas līderis Huans Gvaido ieradās Kolumbijas pierobežas pilsētā Kukutā uz britu miljardiera Ričarda Brensona organizēto koncertu Venecuēlas atbalstam.

"Sakarā ar Kolumbijas valdības nopietnajiem un nelikumīgajiem mēģinājumiem pret mieru un suverenitāti Venecuēlā, [valdība] pieņēmusi lēmumu pilnībā uz laiku slēgt visus tiltus, kas apvieno abas valstis," tviterī raksta Venecuēlas viceprezidente Delsija Rodrigesa.

Gvaido piektdien ieradās uz koncertu Kukutā, kas atrodas pie abu valstu robežtilta, un pavēstīja, ka Venecuēlas armija palīdzējusi viņam pārkāpt valdības noteikto aizliegumu atstāt valsti.

Venecuēlas opozīcija cer, ka pa šo tiltu sestdien valstī tiks piegādātas vairākas tonnas ārvalstu humānās palīdzības kravu. Gvaido, kurš janvārī sevi pasludināja par prezidenta pienākumu izpildītāju, ir apsolījis no sestdienas piegādāt valstī pārtiku un medikamentus.

Prezidenta Nikolasa Maduro un Gvaido konfrontācija humānās palīdzības jautājumā piektdien prasīja pirmos upurus, kad tika nošauti divi indiāņi, kas mēģināja neļaut Venecuēlas karavīriem noslēgt neoficiālas takas pār Brazīlijas robežu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits