Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

VIDEO: Ukrainā pirmsvēlēšanu periodā politiķus brutāli met miskastēs

Dažas nedēļas pirms Ukrainas parlamenta vēlēšanām 26.oktobrī valstī izplatījusies sava veida politiskā linča tiesa. Aktīvisti, daudzi no kuriem ir radikāli nacionāli noskaņoti, aicina iesaistīties "atkritumu tvertnes izaicinājumā" (thrash bucket challenge), ar varu metot miskastēs politiķus, kurus paši uzskata par korumpētiem vai tādiem, kuri nepietiekami cīnījušies pret korupciju, vēsta raidorganizācija BBC.

Saniknotie aktīvisti izveidojuši "kauna sienu" - plakātu ar Ukrainas Augstākās radas deputātiem, kuri, viņuprāt, ir pelnījuši nopēlumu par korumpētību. Tas tiek apmētāts ar bojātiem tomātiem, tomēr tā nebūt nav skarbākā neapmierinātības izpausme.

"Kad valdība netiek galā ar situāciju [korupciju], situāciju savās rokās pārņem pūlis. Pūlis reti ir pacietīgs, tāpēc viņi [politiķi] arī tiek mesti miskastēs," sarunā ar BBC izteicās radikālā Labējā sektora pārstāvis Borislavs Bereza.

Vairāki politiķi atkritumu tvertnēs iemesti pat ļoti brutālā veidā, daži arī sisti, bet citi ar varu iespiesti atkritumos un turēti tur 20 minūtes.

Kamēr daļa par notiekošo ne vien ir gandarīti, bet pat uzjautrinās, kritiķi pamatoti uzdod retorisku jautājumu – vai šāda vardarbīga izrēķināšanās ir "demokrātija", uz kuru Ukraina virzās?



Mēneša beigās, 26.oktobrī, ukraiņi dosies pie urnām, lai vēlētu jauno parlamenta sastāvu. Ukrainas prezidents Petro Porošenko vēlēšanas izziņoja šā gada augusta nogalē. Vēlēšanu laikā problēmas gan noteikti sagādās Ukrainas austrumos aizvien notiekošās kaujas, kas būtiski varētu traucēt balsošanu nemierīgajos reģionos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits