Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Viļņu pārvaldīs piecu partiju koalīcija

Piecas Lietuvas partijas, kas marta sākumā notikušajās pašvaldību vēlēšanās ievēlētas Viļņas padomē, otrdien parakstījušas koalīcijas līgumu, vēsta Lietuvas mediji.

Koalīcijā apvienojušās partijas Kārtība un taisnīgums, Lietuvas sociāldemokrātu partija, Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti, Lietuvas saraksts un jaunievēlētā Viļņas mēra Remigija Šimašus pārstāvētā Liberāļu kustība. Kopā šīm partijām padomē ir 35 mandāti.

Opozīcijā palikušas līdzšinējā mēra Artūra Zuoka vadītā Lietuvas brīvības savienība (liberāļi) un Eiropas Parlamenta deputāta Valdemāra Tomaševska Poļu vēlēšanu akcija ar kopumā 16 mandātiem.

"Šodien apņēmāmies strādāt Viļņas labā tā, lai iedzīvotāji sajustu, ka viņi ir pilsētas saimnieki, ka Viļņa tiek pārvaldīta godīgi, efektīvi un saprātīgi. Nešaubos, ka tas ir vienīgais ceļš, kā panākt, lai pilsēta plauktu," uzsvēris Šimašus, vienlaikus atzīdams, ka turpmākos četrus gadus parādos grimstošās galvaspilsētas padomi gaida diezgan smags darbs.

Koalīcijas partijas jau vienojušās, ka no 22.aprīļa, kad jaunā padome sāks darbu, par Viļņas pilsētas administrācijas direktoru tiks iecelts bezpartijiskais Darjus Aleknavičs, bijušais izstāžu un kongresu centra Litexpo vadītājs Darjus Aleknavičs, kas pēdējā laikā vadījis aviācijas zemes dienestu pakalpojumu uzņēmumu Baltic Ground Services, bet šobrīd ir tā vadītāja padomnieks.

Šimašus viņu raksturojis kā "ļoti augsta ranga ierēdni", kas spējis Litexpo no zaudējumus nesošas kompānijas pārvērst pelnošā.

Šimašus jau drīz pēc ievēlēšanas norādīja, ka pilsēta no savas kabatas ilgāk vairs nevarēs uzturēt lidsabiedrību Air Lituanica, kas pirms diviem gadiem tika izveidota pēc pašreizējā mēra ierosmes. Vienlaikus viņš lika saprast, ka nedomā lidsabiedrību slēgt, bet uzsvēra, ka tai noteikti jāsameklē privāts investors. Pēc viņa teiktā, Viļņas vadība līdz gada beigām izlems, ko iesākt ar aviokompāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits