Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Islāma valsts bombardē Franciju ar 40 000 tvītu dienā

Francijā ir vairāk nekā 2600 mājaslapu, kuras kontrolē teroristiskā grupējuma Islāma valsts atbalstītāji, un ekstrēmistu propagandas šūniņas katru dienu franciski publicē 40 000 tvītu, vēsta izdevums Le Monde.

Izdevums datus ieguvis no avotiem Aizsardzības ministrijā un atzīst, ka tie atklāj apmērus, kādos Islāma valsts cenšas savervēt jaunus atbalstītājus Francijā, un padara saprotamus valdības centienus ierobežot islāmistu darbību internetā.

Kā norāda Le Monde, vēl satraucošāks par tvītu skaitu ir fakts, ka ar Islāma valsti saistītajiem lietotājiem kopā ir 2,8 miljoni franciski runājošu sekotāju.

Iepriekš senatori atklāja, ka Tuvajos Austrumos džihādā piedalās 45 pusaugu vecuma meitenes no Francijas. Bažas rada arī fakts, ka par 203 procentiem pieaudzis uz konflikta zonām aizbraucošo Francijas pilsoņu skaits.

Iekšlietu ministrs paziņojis, ka varasiestādes pēdējos mēnešos bloķējušas 36 nelegālas mājaslapas, kurās pausts atbalsts džihādam.

Valdība arī šī gada sākumā organizēja videokampaņu, ar kuras palīdzību cerēja atturēt jaunos Francijas iedzīvotājus no došanās uz Tuvajiem Austrumiem, lai karotu islāmistu rindās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits