Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Philip Morris International investē 300 miljonus eiro bezdūmu produktu ražotnes izveidē

Philip Morris Internetional (PMI) investējis 300 miljonus eiro cigarešu fabrikas pārveidē par bezdūmu produktu ražotni. Līdz ar to no šī gada 21. marta PMI meitasuzņēmuma Papastratos tabakas fabrika Aspropirgosā, Grieķijā, pārtrauc parasto cigarešu ražošanu.

Turpmāk tabakas fabrika ražos tikai un vienīgi HEETS – karsējamās tabakas vienības, kas tiek izmantotas kopā ar IQOS – inovatīvu bezdūmu karsējamās tabakas sistēmu un kas ir uzņēmuma modernākais bezdūmu izstrādājums. Šī ir pirmā PMI tabakas fabrika, kas tiek pilnībā pārveidota, atsakoties no parasto cigarešu ražošanas. Tas uzskatāms par nozīmīgu soli ceļā uz nākotni, brīvu no tabakas dūmiem, kas savukārt paredz, ka smēķētāji pāriet no viskaitīgākā tabakas patērēšanas veida – cigaretēm uz potenciāli mazāk kaitīgām, zinātniski pamatotām bezdūmu alternatīvām.

300 miljonu eiro investīcijas ietver trīs jaunu ērku izbūvi, kā arī cigarešu ražošanas līniju nomaiņu pret augsti tehnoloģiskām iekārtām, kuras spēj saražot 10 000 bezdūmu izstrādājumu (HEETS) minūtē. Ražotnes pārveide tika uzsākta 2017. gada augustā, un tā pilnībā noslēgsies šā gada beigās, nodrošinot arī 400 jaunas darba vietas.

"Mūsu uzņēmumam šī ir vēsturiska diena. Papastratos tabakas fabrika ir pirmā starp mūsu ražotnēm, kas pārtrauc cigarešu izgatavošanu un pilnībā pāriet uz mūsu no dūmiem brīvo alternatīvu ražošanu," uzsver Andrē Kalantzopuloss, PMI izpilddirektors. "Mēs turpināsim transformēt esošās cigarešu ražotnes un investēt jaunās, lai apmierinātu pieaugušo smēķētāju pieprasījumu pēc zinātniski pamatotām, labākām alternatīvām parastajām cigaretēm visā pasaulē. Esam apņēmušies nodrošināt visus cilvēkus, kas citādi turpinātu smēķēt, ar potenciāli mazāk kaitīgiem produktiem. Šo revolucionāro pārmaiņu, kas tiek veiktas pasaules 1,1 miljarda smēķētāju, sabiedrības veselības un visas sabiedrības labā, radītais impulss aug, un mēs turpināsim strādāt no dūmiem brīvai nākotnei," viņš piebilst.

Līdz ar PMI ražotni, kas atrodas netālu no Boloņas pilsētas Itālijā, Papastratos ir jau otrā fabrika, kas ražo tikai un vienīgi inovatīvos bezdūmu produktus. Tāpat PMI plāno turpināt iesākto, un nākotnē tiek plānota pilnīga vai daļēja cigarešu fabriku Korejā, Rumānijā un Krievijā pārveide par bezdūmu produktu izstrādājumu ražotnēm.

Kopš 2008. gada PMI ir investējis vairāk nekā 4,5 miljrdardus ASV dolāru zinātniskajos pētījumos, produktu un komerciālajā attīstībā, kā arī IQOS un citu bezdūmu produktu ražošanā. 2017. gadā vairāk nekā 70% no PMI izdevumiem pētniecībai un attīstībai un vairāk nekā 30% no tirdzniecības izdevumiem globālajā mērogā bija paredzēti bezdūmu produktiem.

Gandrīz 5 miljoni pieaugušo smēķētāju jau ir pārgājuši no parastajām cigaretēm uz IQOS. PMI mērķis ir – lai visi tie, kas citādi turpinātu smēķēt, atmestu cigarešu smēķēšanu un pēc iespējas ātrāk pārietu uz mazāk kaitīgām, zinātniski pamatotām bezdūmu alternatīvām.

Philip Morris International ir vadošā starptautiskā tabakas kompānija, kas nodarbojas ar cigarešu un citu nikotīnu saturošu produktu ražošanu un tirdzniecību ārpus ASV esošos tirgos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits