Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

ĀM: ES eksporta veicināšanai nepieciešama jaunu ES tirdzniecības līgumu noslēgšana

Eiropas Savienības (ES) eksporta veicināšanai nepieciešama jaunu ES tirdzniecības līgumu noslēgšana, ES tirdzniecības ministru darba sanāksmē Briselē norādīja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, sanāksmē tika diskutēts par Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera izvirzītajām ES tirdzniecības politikas prioritātēm un gatavošanās procesu Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) 11.Ministru konferencei gada nogalē.

Junkers 13.septembra runā par stāvokli ES kā pirmās uzsvēra Savienības prioritātes tirdzniecības jautājumos - turpināt slēgt jaunus tirdzniecības līgumus, piemēram, uzsākot sarunas ar Jaunzēlandi un Austrāliju, kā arī stiprināt sabiedrības iesaisti tirdzniecības jautājumos. Kalniņa-Lukaševica diskusijās atbalstīja EK izvirzītās prioritātes.

"Jaunu ES tirdzniecības līgumu noslēgšana nepieciešama, lai veicinātu mūsu uzņēmēju piekļuvi jauniem eksporta tirgiem un uzlabotu tirdzniecības nosacījumus trešajās valstīs," uzsvēra parlamentārā sekretāre, paužot cerību arī par ES un Dienvidu kopējā tirgus valstu (Mercosur) tirdzniecības sarunu drīzu noslēgšanu.

Kalniņa-Lukaševica akcentēja nepieciešamību stiprināt daudzpusējo tirdzniecības sistēmu un PTO, kur ļoti liela nozīmē būs tieši PTO 11.Ministru konferences rezultātiem. Šobrīd ir skaidrs, ka nepieciešama PTO dalībvalstu aktīvāka iesaistīšanās, lai Ministru konferencē panāktu vienošanās par tādām konkrētām iniciatīvām kā regulējums zivsaimniecības jomā un e-komercijā, norādīja ministrijā.

Savukārt ES tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrēma informēja par aktuālo situāciju sagatavošanas procesā PTO 11. Ministru konferencei, kas notiks no 10.decembra līdz 13.decembrim Buenosairesā, Argentīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits