Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ANO komisārs: Eiropas robežu slēgšana radīs tālāku "haosu un apjukumu"

Eiropas valstu īstenotā robežu slēgšana radīs "tālāku haosu un apjukumu", otrdien brīdināja ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi.

"Es esmu ļoti noraizējies par ziņām, kuras mēs saņemam par pieaugošajām Eiropas robežu slēgšanām gar Balkānu maršrutu, jo tas radīs tālāku haosu un apjukumu," viņš paziņoja, uzturoties vizītē Grieķijai piederošajā Lesbas salā.

Apmēram 8000 nelegālo imigrantu ir iestrēguši Grieķijā pēc tam, kad Maķedonija svētdien liedza savu teritoriju šķērsot Afganistānas pilsoņiem un pieprasīja Irākas un Sīrijas pilsoņiem papildu ceļošanas dokumentus.

"Tas palielinās Grieķijas slogu, kas jau tagad ir uzņēmusies ļoti lielu atbildību, kontrolējot šos cilvēkus, un tas notiek situācijā, kad mums vēl nav alternatīvu," sacīja komisārs pēc migrantu reģistrācijas centra apciemošanas.

Grandi pauda pārliecību, ka Eiropas Savienības (ES) plāns par 160 000 migrantu pārvietošanu no Grieķijas un Itālijas uz citām ES dalībvalstīm uz priekšu virzās lēni, bet līdzīgs plāns par migrantu pārvietošanu no Turcijas vēl nav sācis darboties.

"Tādēļ (..) robežu slēgšana vai to stingra kontrolēšana (..), bēgļiem nepastāvot tiesiskām, drošām alternatīvām, palielinās haosu un, visticamāk, palielinās neregulārās kustības, kas pakļauj cilvēkus riskam," piebilda Itālijas diplomāts.

ANO Starptautiskās migrācijas organizācija otrdien paziņoja, ka šogad pāri jūrai Itālijā un Grieķijā ieradušies vairāk nekā 100 000 nelegālo migrantu, bet 413 gājuši bojā ceļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits